Uskoro predstavljanje: Ovo su najiščekivaniji telefoni do kraja godine

Objavljene su nove fotografije nadolazećih Googleovih pametnih telefona Pixel 4 i Pixel 4 XL.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.09.2019. / 08:45

Pixel (Foto: Twitter/Google)

Tijekom proteklih malo više od mjesec dana Apple i Samsung predstavili su svoje najjače adute na mobilnom tržištu, a dok je novi Note već u prodaji, uskoro će početi i prodaja novih iPhonea pa ćemo malo više znati o potražnji za novom generacijom Appleovih telefona. Ljubitelji pametnih telefona do kraja godine s nestrpljenjem iščekuju još nekoliko uređaja koji će konkurirati za sam vrh tržišta. Prošle godine Huawei je oduševio modelom Mate 20 Pro, no njegov nasljednik vjerojatno neće imati podršku za Googleove servise, stoga će teško moći ozbiljno konkurirati na globalnom tržištu.

Google Pixel 3a Kamera kao u flagship modelima: Je li ovo "ubojica skupih telefona"?

Očekujemo i poboljšanu verziju posljednje generacije OnePlusa, no većina ipak najviše očekuje od novih Googleovih pametnih telefona Pixel. Prošlogodišnji modeli 3 i 3 XL mogu se, među inim, pohvaliti fantastičnim kamerama, dok su naknadno predstavljeni i modeli odličnog omjera cijene i mogućnosti (3a i 3a XL).

Google je već prije 3 mjeseca objavio teaser fotografije novih modela uz poruku "čekajte da vidite što mogu napraviti", a iako službeno nema nekih informacija o opcijama i mogućnostima, zahvaljujući brojnim glasinama već znamo gotovo sve o tim uređajima. Također, tijekom vikenda su se na The Vergeu pojavile i nove fotografije koje nam pokazuju kako bi Pixeli trebali izgledati te je navodno riječ o testnim modelima.

Iako fotografije ne otkrivaju ništa novo, s njima je još jednom "potvrđen" dizajn nadolazećih Pixela, kao i specifikacije koje bi trebali imati. Pixel 4 trebao bi imati ekran dijagonale 5,7 inča, model 4 XL 6,3 inča (ekrani će imati frekvenciju osvježavanja od 90 Hz) pokretat će ih Snapdragon 855 te će imati 6 GB RAM-a i 128 GB memorije. Operativni sustav bit će, naravno, posljednja verzija Androida, oba modela imat će i senzor otisaka prstiju implementiran u ekran, a ono što neće imati (što će mnogi korisnici smatrati velikim minusom) jest 3,5-milimetarski izlaz za slušalice i utor za microSD kartice.

Google Pixel 3a Google predstavio novu verziju Androida i telefone koje će mnogi poželjeti

Dok su prošlogodišnji modeli imali samo jednu kameru, "četvorke" će imati dvije kamere – klasičnu od 12 MP i telefotokameru rezolucije 16 MP, a kapacitet baterije iznosit će 2800 mAh, odnosno 3700 mAh za model XL.

Iz Googlea još nema informacija o datumu predstavljanja, no to će najvjerojatnije biti tijekom sljedećeg mjeseca.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti