VanMoof predstavio električni hiperbicikl maksimalne brzine do 50 km/h

Za one koji vole juriti na (biciklistička) dva kotača, VanMoof pripremio je model s kojim će moći uhvatiti brzinu od čak 50 km/h.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.10.2021. / 10:29

Kada se govori o hiperbiciklima većina (barem Hrvata) odmah pomisli na jedno ime - Greyp. Električni bicikli iz Svete Nedjelje prave su zvijeri na dva kotača, no rezervirani su samo za one dubljeg džepa. U posljednje vrijeme kao jedan od popularnijih proizvođača električnih bicikala probio se nizozemski VanMoof. Njihovi su se električni bicikli, koji donose i neka zanimljiva tehnološka rješenja, pokazali naročito popularni od izbijanja pandemije kada su mnogi zamijenili javni prijevoz s električnim biciklima.

Slika nije dostupna Harley-Davidson najavio početak prodaje električnog bicikla napravljenog po uzoru na model iz 1903. godine

Ova je kompanija sada najavila svoj prvi električni hiperbicikl koji ima dva motora te može postići maksimalnu brzinu od čak 50 km/h. Naravno, tom brzinom nećete juriti po gradskim biciklističkim stazama (odnosno ne bi smjeli) te iz VanMoofa kažu kako namjeravaju surađivati sa zakonodavcima i regulatorima na pravilima vezanim uz bicikle s električnim motorima, uključujući i na pitanjima vezanim uz ograničenja brzine.

Iz nizozemske kompanije svoj VanMoof V reklamiraju kao zamjenu za automobile ne samo za gradske vožnje, već i na dužim vožnjama te kažu da je sve na ovom biciklu - od okvira do ovjesa, prilagođeno ugodnim dužim vožnjama na dva kotača. Također, ovaj model ima i opciju inteligentne kontrole motora i automatsko mijenjanje brzina, TurboBoost, mogućnost zaključavanja bez ključa (Kick Lock) te opcije za sprječavanje krađe. Dodatni detalji, osim baterije kapaciteta 700 wH nisu poznati te bi ih trebali saznati tijekom sljedećih mjeseci.

Slika nije dostupna Projekt za spas života e-biciklista: Kada dođu na mjesta s više ljudi, ugasit će se motor na e-biciklu

VanMoofov električni hiperbicikl na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom sljedeće godine (najvjerojatnije u drugoj polovici 2022.) po cijeni od 3500 eura.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti