Neka istraživanja koja su u posljednje vrijeme provedena među mladima pokazala su kako oni kad odrastu više ne žele biti vatrogasci, astronauti ili doktori, već je njihova ambicija biti youtuber i influencer. Mnogi takav posao smatraju idealnim jer se čini da ljudi rade što vole i uživaju u tome, iako su brojne poznate osobe s mreže više puta upozorile kako situacija u stvarnosti nije ni približno takva te mnogi imaju problema sa stresom i izgaranjem nastojeći svakodnevno snimati što više kvalitetnog sadržaja.

Slika nije dostupna Roditelji su htjeli da ide na fakultet, no on je izabrao YouTube i danas je bogataš

Iako najpopularniji youtuberi zaista zarađuju velike svote novce i njihove videozapise pregledavaju milijuni ljudi, većina osoba koja pokrene svoj kanal i počne sa snimanjima ubrzo shvati koliko se teško probiti na tom tržištu. Videozapise većine njih, naime, ne pregleda ni tisuću korisnika, što je prilično nevjerojatno jer dnevno taj videoservis bilježi čak 5 milijardi pregleda. Prema podacima iz 2019. koje je objavila kompanija Pex, čak 88,4 posto videozapisa na YouTubeu prikupi manje od tisuću pregleda.

Koliko je teško uspjeti na YouTubeu, govori i podatak o kanalima na kojima prosječno broj pregleda videozapisa dosegne 100 tisuća te samo 0,77 posto sadržaja uspije ostvariti takve brojke. Zanimljivo je da, iako je riječ o vrlo malom broju kanala i videozapisa, njima pripada čak 82,83 posto svih pregleda videa na YouTubeu.

Slika nije dostupna Najstarija gejmerica na YouTubeu: Ima 90 godina, obožava Grand Theft Auto i jedna je od zvijezda na internetu

Najdominantniji oblik sadržaja na YouTubeu je glazba te se pjesme i spotovi pregledavaju više nego bilo koja druga kategorija, a zanimljivo je da je kategorija s najvećim brojem uploada gaming, usprkos činjenici da brojni videozapisi te tematike nemaju prevelik broj pregleda.

Izvor: 9to5 Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju