Veliki uspjeh hrvatske gaming franšize: Friendly Fire širi se na Meksiko

Na otvaranju prvog franšiznog objekta u Meksiku okupilo se više od 500 gamera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2023. / 15:22

Otvaranje prvog objekta u Meksiku (Foto: Friendly Fire)

Friendly Fire, poznati hrvatski brend gaming caffea pokrenut je u Zagrebu 2017. godine, a nakon uspješnog franšiziranja svog poslovnog modela u BiH i Austriji, gdje je prikupio zajednicu od skoro 100 tisuća korisnika, sada se širi na novi kontinent. Kompanija je potpisala franšizni ugovor za Meksiko gdje bi njihovi gaming caffei trebali biti otvoreni na minimalno 30 lokacija.

Gaming, ilustracija Tko su "casual gameri" i kako zadobiti njihovu pozornost?

Prvi franšizni objekt otvoren je u petak 22. rujna, a na otvaranju je prisustvovalo više od 500 zainteresiranih gamera, što dovoljno govori o interesu za ovom franšizom. Iz kompanije kažu kako je za njih ovo veliki korak koji označava kontinuirani rast i širenje brenda te s kojim se postavljaju snažni temelju za prisutnost u Latinskoj Americi.

Kako je komentirao osnivač i CEO kompanije David Kosir, već su u tijeku pregovori za širenje na nova tržišta, no kako je riječ o povjerljivim podacima, nije htio reći o kojim se tržištima radi. Ovaj veliki korak je rezultat kontinuiranog rada i vizije daljnjeg globalnog širenja naše mreže. Friendly Fire teži postati sinonim za vrhunsko gaming iskustvo širom svijeta, komentirao je Kosir.

Vladimir Bogdanić Kakvo je stanje u hrvatskoj gaming industriji? CGDA objavila zanimljivu analizu

S otvaranjem svog prvog gaming caffea u Meksiku, iz Friendly Firea kažu kako su postali prva hrvatska franšiza otvorena u toj zemlji, s pogledom na globalno tržište: Uz izvanredan povrat investicije i jednostavno operativno vođenje, Friendly Fire je postavljen za dostizanje velikih rezultata na globalnoj razini, rekao je prilikom otvaranja prvog caffea u Mexico Cityju suosnivač i glavni savjetnik za franšizno poslovanje tvrtke Andrija Čolak.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti