Vernee će uskoro na svojim uređajima nuditi vlastiti operativni sustav

Iako je osnovan tek ove godine, Vernee, mobilni startup krenuo je vrlo ambiciozno na ovo vrlo konkurentno tržište.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.05.2016. / 12:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompaniji Vernee tržište pametnih telefona nije novo s obzirom da se pod istim okriljem nalaze dvije kompanije, Ulefone i Vernee. Ulefone je već do sada pokazao da može napraviti jeftini i dobar uređaj, a Vernee ima samo nešto drugačiju putanju prema uspjehu.

Iza sebe trenutno imaju tri uređaja, Apollo, Apollo Lite i Thor od kojih je potonji trenutno uređaj koji se i najviše promovira, a razlog tome je naravno niska cijena i dobre tehničke karakteristike. Iako već sam po sebi dizajnom atraktivan, Thor je definitivno uređaj koji bi mogao ime Vernee progurati više na tržištu pametnih telefona.

Kompanija je objavila kako će objaviti kernelov izvorni kod za Thor, kao i prva OTA ažuriranja čime bi se optimirale funkcionalnosti uređaja te značajno unaprijedio čitač otisaka prstiju.

Ono što je možda najinteresantnije jest da Vernee već jedno vrjieme radi na svom operativnom sustavu koji će nositi naziv VOS, a čija bi prva verzija mogla ugledati svjetlost dana već u narednih dva do tri mjeseca.

Podsjetimo se, Vernee Thor ima 5 inčni HD zaslon, 3GB RAM-a i 16GB interne memorije, 5MP/13MP kameru te bateriju od 2800mAh koji nudi po cijeni od 120 dolara.

Više informacija o uređaju možete pronaći na službenim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti