Više od 30 godina svojim inovacijama i tehnologijama spašavaju živote, a sad su proglašeni EY Poduzetnikom godine

Izabran je kao najuspješniji hrvatski poduzetnik za 2022. godinu, u konkurenciji 51 kandidata iz 38 uspješnih kompanija, odnosno među sedam finalista.

Martina Čizmić | 17.03.2023. / 13:56

Vjekoslav Majetić (Foto: Dok-ing)

Inovator, osnivač i vlasnik tvrtke DOK-ING, Vjekoslav Majetić, osvojio je prestižnu nagradu EY Poduzetnik godine 2022.

Kako ističu iz DOK-ING-a, EY Poduzetnik godine slavi nezaustavljive i odvažne vizionare koji svojim uspjehom nadahnjuju druge, stvaraju nova radna mjesta, potiču napredak te redefiniraju način na koji živimo i radimo. DOK-ING više od 30 godina svojim inovacijama i novim tehnologijama spašava ljudske živote u opasnim okruženjima diljem svijeta. Tvrtka je prisutna u 40 zemalja svijeta, a pionir je u proizvodnji robotskih i autonomnih sustava i opreme za posebne namjene. Vjekoslav Majetić je osmislio i inovirao svjetski najpoznatiji stroj za razminiranje koji danas drži dominaciju s 80 posto globalnog tržišnog udjela. Uz poticaj gospodarstva, tvrtka sa svojom paletom strojeva za razminiranje čini i hrvatsku obrambenu industriju snažnijom i bogatijom, konkurentnu na svjetskom tržištu.

DOK-ING MV-3 Dok-Ing predstavio inovaciju u svijetu specijalnih postrojbi - protuterorističko navalno vozilo MV-3

Tvrtkin pogon, tzv. labirint inovacija i ideja, koji se nalazi na zagrebačkom Žitnjaku, proizveo je mnogobrojne daljinski upravljive strojeve, od kojih su neki električni, a iza kojih stoji tim vrhunskih inženjera. U više od 30 godina poslovanja, tvrtka je prepoznata po tome što je inovativnim pristupom promijenila industrijski krajolik te je osvojila više od stotinu međunarodnih nagrada u područjima poslovanja, inovativnosti i tehnologije. Agilnost tvrtke dokazala se i u mnogobrojnim suradnjama s poslovnim partnerima na čije je potrebe i želje tvrtka odgovorila s tailor made proizvodima, primjerice daljinski upravljivim električnim strojevima za rudnike. NRE Drill Rig je jedini stroj u svijetu koji omogućuje mehanizaciju faze bušenja u proizvodnim profilima od 0.9 do 1,2 metara visine, a stroj je napravljen prema upitu partnera iz Južne Afrike.
Zadnjih nekoliko godina DOK-ING je pokrenuo interni tehnološki start up koji radi na razvoju novog postrojenja za zbrinjavanje otpada na vrlo ekološki prihvatljiv način, a istovremeno je i ekonomski isplativ, s obzirom na produkte koje generira, a koji se mogu dalje koristiti.

Teško je doći na vrh, a vjerujte još teže ostati. Zahvaljujem svima koji shvaćaju da smo dio svjetske scene, da nismo samo dio Hrvatske. Hvala onima koji dijele s nama mišljenje da moramo živjeti u ljepšem, sigurnijem i boljem svijetu. Svi kandidati koji su ovdje su uspješni, dokazuju da mladi mogu ostati u Hrvatskoj, da mi svi možemo svojim radom doći do uspjeha i naći svoje mjesto. Dokazujemo da smo mi ipak zemlja koja je poželjna za živjeti i da se može u njoj zaraditi poštenim i dobrim radom, rekao je prilikom preuzimanja nagrade Majetić. 

Robotski sustavi za razminiranje za Ukrajinu Hrvatski roboti razminiravat će Ukrajinu: Dva su već na putu, a ukupno će ih biti osam

Izabran je kao najuspješniji hrvatski poduzetnik za 2022. godinu, u konkurenciji 51 kandidata iz 38 uspješnih kompanija, odnosno među sedam finalista. Poput svojih prethodnika, osmi hrvatski EY Poduzetnik godine predstavljat će nas na svjetskoj završnici u Monacu u lipnju. Uz nagrađenog Majetića, ovogodišnji finalisti bili su Hrvoje Ćosić iz Aircasha, Mijo Pašalić iz Apfela, Tomislav Pamuković i Roko Živković iz Metamorfoze, Denis Sušac iz tvrtke Mono, Josip Joe Bašić iz MPG-a te Dorotea Effenberger iz Tahografa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti