Wall Street Journal pokreće SafeHouse, konkurenciju WikiLeaksima

Nakon što su uhitili osnivača WikiLeaksa Julian Assange, njezina popularnost je pala čime je WikiLeaks dobio novu konkurenciju OpenLeaks i sada SafeHouse.

Zimo Zimo Zimo | 06.05.2011. / 11:41

Wall Street Journal pokreće SafeHouse, konkurenciju WikiLeaksima

Nakon što su uhitili osnivača WikiLeaksa Julian Assangea, popularnost njeogov WikiLeaksa pala je čime je stranica dobila novu konkurenciju --OpenLeaks i sada SafeHouse.

SafeHouse je project Wall Street Journala koji omogućuje čitateljima da dijele informacije vezane uz prevaru, zlostavljanje, zagađenje, korupciju i ostale slične štete.

SafeHouse će povećati sigurnost upload sistem šifriranja sadržaja koji će se stavljati na stranicu, čime SafeHouse želi postati meka kontroverznih informacija.

Wall Street Journal poziva sve koji imaju bilo kakve informacije, vrijednosne ugovore, e-mailove, financijska izvješća ili bazu podatka kompanija, vladinih organizacija ili neprofitnih organizacija, da im pošalju putem SafeHouse servisa. Sigurnim serverima koji pohranjuju sve podatke upravljat će sami urednici, ističe WSJ.

Stranica SafeHouse obećava sigurnost i anonimsnost izvorima koji će svoje podatke dostavljati, no korištenje imena pomogli bi njihovim novinarima. Inače Wall Street Journal medij je poznat kao izvor provjerenih informacija, pa će ovaj puta biti zanimljivo vidjeti kako će se projekt SafeHouse razvijati.

WikiLeaks je već prije dobio konkurenciju nakon što je glasnogovrnik WikiLeaksa Daniel Domscheit-Berg osnovao sličan servis pod nazivom OpenLeaks. Podsjetimo se, Julian Assange je nedavno optužio Facebook za najveći sistem praćenja ikad izmišljen. Pročitajte više u našem prijašnjem postu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti