WhatsApp nastavlja s kontroverznim ažuriranjem uvjeta korištenja zbog kojih su već izgubili milijune korisnika

Ovog puta WhatsApp ne stvara atmosferu ucjene (prihvatite promjene ili nećete moći koristiti tu platformu), već žele biti transparentni te korisnicima dati vremena do sredine svibnja da prihvate nova pravila korištenja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2021. / 08:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook se nalazi u procesu kontrole štete i spašavanja ugleda WhatsAppa koji je znatno narušen nakon što su prošli mjesec najavili promjene uvjeta korištenja s kojima su korisnicima dali ultimatum - ili odmah pristanite na promjene ili prestanite koristiti WhatsApp. Također, vrlo su površno objasnili što sve ažuriranje uvjeta korištenja obuhvaća te su korisnici stekli dojam da je riječ o novom velikom udaru na privatnost od strane Facebooka koji bi se, pomislili su neki, mogao čak dokopati njihovih privatnih poruka.

Slika nije dostupna WhatsApp zbog novih pravila korištenja u mjesec dana ostao bez milijuna korisnika

Milijuni su tada pokazali palac dolje Zuckerbergu te se okrenuli alternativama poput Telegrama i Signala, a odjel odnosa s javnošću Facebooka morao je raditi prekovremeno kako bi objasnio da te promjene nisu tako strašne za korisnike. Zato su odgodili stupanje na snagu ažuriranih uvjeta korištenja te, umjesto kako su planirali u veljači, nova bi pravila trebala stupiti na snagu tijekom svibnja.

Na službenom blogu sada su potvrdili da nastavljaju sa zacrtanim promjenama, no odlučili su se biti puno transparentniji u komunikaciji s korisnicima te im dati puno više informacija oko noviteta koji ih očekuju. Tako će se korisnicima WhatsAppa tijekom sljedećih tjedana pojaviti obavijest s detaljnim pojašnjenjem promjena pravila korištenja, a to se naročito odnosi na sve one detalje za koje korisnici smatraju da bi se s njima kršila njihova privatnost.

WhatsApp (Foto: AFP) WhatsApp odgodio izmjene uvjeta korištenja, poznato i za koliko: ''Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija''

S vremenom ćemo podsjećati ljude da pregledavaju nova pravila i prihvate promjene kako bi nastavili koristiti WhatsApp, objavili su iz kompanije. Pred korisnicima je nešto manje od tri mjeseca, odnosno do 15. svibnja kako bi prihvatili te promjene jer tada bi nova pravila trebala stupiti na snagu. Hoće li zbog toga još više korisnika napustiti WhatsApp i odlučiti ga zamijeniti s Telegramom i Signalom, saznat ćemo tijekom vremena, no ovog puta barem komunikacija iz Facebooka ne zvuči kao ucjena (prihvatite pravila ili nećete koristiti WhatsApp) te su korisnicima dali više vremena da prouče kako će se nova pravila korištenja odnositi na njih.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti