WhatsApp za tri mjeseca odgađa izmjene uvjeta korištenja

WhatsApp je u petak objavio da za tri mjeseca odgađa promjene uvjeta korištenja, nakon što su korisnici izrazili strahove da će taj servis za poruke dijeliti njihove povjerljive podatke s Facebookom.

Hina | 15.01.2021. / 22:39

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odgađamo datum na koji će korisnici morati pročitati i prihvatiti uvjete, napisala je tvrtka na blogu. Izmjene su trebale stupiti na snagu 8. veljače, a sada je tvrtka objavila da se to neće dogoditi prije 15. svibnja.

WhatsApp je istaknuo da ažuriranje neće "ojačati naš kapacitet podjele podataka s Facebookom", već je prije svega usmjereno prema pomoći tvrtkama da bolje komuniciraju s klijentima preko platforme.

Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja, i želimo pomoći svima da shvate naše principe i činjenice, istaknuto je. Konverzacije na WhatsAppu i dalje će biti šifrirane te ni Facebook niti WhatsApp neće imati mogućnost vidjeti te privatne poruke, tvrdi kompanija.

WhatsApp Uhvatili ih nespremne: Neki korisnici od 1.1. neće moći koristiti WhatsApp, provjerite jeste li među njima

Mark Zuckerberg Zuckerberg u problemima: Protiv Facebooka podignute dvije velike tužbe, a moglo bi doći i do prisilne prodaje Instagrama i WhatsAppa

Prošlotjedna najava o ažuriranju uvjeta korištenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju temeljnih vrijednosti WhatsAppa. Aplikacija je, podsjeća France presse, gradila reputaciju na zaštiti podataka.

Platforma je pokušala ugasiti požar objavama i kampanjom, ali konkurentski servisi poput Signala i Telegrama profitirali su zbog konfuzije i u mnogim zemljama im je jako naraslo preuzimanje s Apple Storea i Google Playa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti