WhatsApp predstavio veliki novitet koji će se naročito svidjeti svima koji često koriste videopozive

Nije teško zaključiti kako bi mnogi korisnici WhatsAppa često mogli koristiti ove opcije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.10.2024. / 09:08

Videopoziv, ilustracija (Foto: Getty Images)

Koliko puta vam se dogodilo da vas je netko nazvao putem videopoziva na WhatsApp, a nalazili ste se u sobi u kojoj je veliki nered ili u kuhinji prepunoj neopranog suđa i niste htjeli da osoba ili osobe, ako je riječ o grupnom pozivu, vide što se nalazi iza vaših leđa. S novom opcijom koju je WhatsApp najavio ovog tjedna, oko toga više nećete morati brinuti jer ćete moći bez problema promijeniti pozadinu pa će se činiti kao da se nalazite u uredu ili npr. na plaži.

Dok takve mogućnosti već postoje na platformama poput Zooma, Google Meetsa i drugih platformi, ovo je prvi put da je i WhatsApp uveo slične opcije promjene pozadine i korištenja filtera.

Dopisivanje Stižu velike promjene na WhatsApp i Messenger: U budućnosti bismo svu komunikaciju mogli voditi samo preko ovih platformi

Iz WhatsAppa kažu kako su filteri napravljeni kako bi se s njima stvorila “zaigrana atmosfera”, dodavanjem različitih tonova boja ili dodavanja “umjetničkog osjećaja” videu. Promjenom pozadine korisnici mogu ne samo zadržati privatnost mjesta u kojem se nalaze, već se i “transportirati u ugodni kafić ili dnevnu sobu za uredniji izgled”, objasnili su na službenom blogu. 

Za početak su predstavili deset filtera (toplo, hladno, crno-bijelo, sanjivo itd.) te deset pozadina koje uključuju dnevnu sobu, kafić, ured, plažu itd., a za one koji žele sakriti što se iza njih događa, ali ne žele koristiti takve pozadine, dostupna je i mogućnost zamućenja pozadine.

Dopisivanje WhatsApp testira novu opciju koja bi mogla postati prilično popularna među korisnicima

Kada ova opcija bude dostupna, korisnici će filterima i pozadinama moći pristupiti klikom na ikonu za efekte na gornjoj desnoj strani ekrana, nakon čega će se prikazati popis filtera i pozadina koje će se moći primijeniti u pozivima te će se samo jednim dodirom prsta po ekranu moći odabrati željena opcija.

Mogućnost primjene filtera i različitih pozadina korisnicima WhatsAppa bit će dostupna tijekom sljedećih tjedana.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti