“WhatsAppu se ne može vjerovati”: Musk kritizirao popularnu aplikaciju i najavio novu opciju na Twitteru

Na Twitter, najavio je Elon Musk, stiže end-to-end enkripcija što znači da nitko neće moći pristupiti komunikaciji korisnika te mreže.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.05.2023. / 11:44

Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk najavio je novu opciju na Twitteru koja će omogućiti potpunu enkripciju u porukama na ovoj društvenoj mreži. To znači, kako je to slikovito opisao vlasnik te mreže, da on, ali niti bilo tko drugi, ne bi mogao pročitati konverzaciju čak i ako mu netko prisloni pištolj na glavu i to zatraži od njega.

Novosti na WhatsAppu WhatsApp najavio nove opcije koje će razveseliti one koji često dijele fotografije i videozapise

Potpuna enkripcija nije neki novitet među komunikacijskim aplikacijama te je još ranije i WhatsApp predstavio istu opciju. No kako je u odgovoru na jedan tvit napisao Elon Musk, WhatsAppu se ne može vjerovati. Naime, u tom tvitu zaposlenik Twittera napisao je kako je WhatsApp tijekom noći više puta koristio mikrofon telefona, dok je on spavao. Na toj je mreži objavio i snimku zaslona s informacijama kako je WhatsApp više puta pristupio mikrofonu njegova telefona.

Osim Muska koji je komentirao tu objavu kritizirajući WhatsApp, na nju su reagirali i iz Zuckerbergove tvrtke naglašavajući kako je riječ o bugu u Androidu koji pogrešno prikazuje informacije u nadzornoj ploči za privatnost, dok su u drom tvitu naglasili kako WhatsApp pristupa mikrofonu samo prilikom telefonskih i videopoziva te prilikom snimanja glasovnih bilješki. No i u tim situacijama komunikacija je zaštićena end-to-end enkripcijom te joj nitko ne može pristupiti.

Što se Twitterove enkripcije tiče, na NY Postu kažu kako nije jasno odnosi li se ona samo na poruke između dvije osobe ili i na grupni chat. Također, Musk nije objasnio hoće li korisnici sami morati aktivirati tu opciju ili će ona postati automatski aktivna, čim postane dostupna s nadogradnjom.

WhatsApp WhatsApp konstantno uvodi novitete, no i dalje nisu ispunili želju milijuna korisnika

Osim što je napao WhatsApp, Musk se ovih dana zabavlja s kritiziranjem Zuckerberga pa je na Twitteru objavio jedan stariji članak u kojem se Zuckerberga optužuju za “kupovinu” izbora u SAD-u 2020. godine putem 400 milijuna dolara u donacijama.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti