YouTube ima novi izgled, provjerite sviđa li vam se

YouTube je u testnu fazu pustio novi, minimalistički dizajn, koji možete isprobati već sada

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 03.05.2017. / 08:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Intencija Googlea je da sve svoje web usluge, barem kada je u pitanju vizualni identitet ili ono što kolokvijalno nazivamo “web dizajn” ponudi u unificiranom izdanju. Zato je već neko vrijeme standard Material Design, koji određuje smjernice izgleda, a sada je u toj priči i najpopularnija platforma za streaming video sadržaja - YouTube.

Na službenom YouTube blogu je objavljeno kako korisnici koji imaju svoje YouTube kanale mogu isprobati i testirati novi dizajn, koji će YouTube donijeti u “sasvim novom izgledu i osjećaju”. Naglasak je, naravno, na minimalističkom dizajnu, jer to je uostalom smisao Material Designa na kojoj developerski i dizajnerski timovi u Googleu inzistiraju, što je u svakom slučaju odličan put. U fokusu je uvijek i svugdje sadržaj, iznimka nije niti YouTube.

Kako izgleda novo YouTube sučelje možete provjeriti ovdje, a ako vam se učini da i nema baš neke razlike u odnosu na dosadašnji izgled možda i niste daleko od istine, osim naravno ako se ne bavite dizajnom profesionalno i imate savršeni osjećaj za detalje. Novi izgled, prema objavi na blogu, donosi jednostavnost, konzistentnost i ljepot. I ovdje je temelj svega sadržaj, stoga je YouTube odlučio maknuti sve što bi vam eventuialno moglo “odvući pažnju od onoga zbog čega ste došlI”, a to su video zapisi.

Ono što je svakako mnogima najzanimljivije je mogućnost korištenja “Dark Theme” odnosno tamne verzije sučelja, koje je uzgred budi rečeno temeljeno na novom, bržem frameworku nazvanom Polymer. Ipak, postoje neka ograničenja, jer ćete tamnu verziju YouTube sučelja moći koristiti samo unutar Google Chrome web preglednika, barem u ovoj fazi. Ukoliko vam se novo sučelje ne svidi, možete se vratiti na stari izgled…

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti