Za dlaku: Tinejdžeru život spasila gaming oprema dok je igrao PlayStation

Gonzalez, koji je još uvijek u šoku od cijelog događaja, je uvjeren da su mu slušalice spasile život jer bi ga inače metak pogodio direktno u glavu.

Martina Čizmić | 15.04.2022. / 14:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Da je igranje videoigara zabavno i da može biti dobro za razvoj fine motorike i koordinacije, već znamo. Ali da može i spasiti život, to baš i nije uobičajeno.

No, upravo se to dogodilo Jonathanu Gonzalezu iz Los Angelesa. Gonzalez je igrao PlayStation s prijateljem kad je osjetio udarac u glavu.

Osjećaj je bio kao kad imate kacigu na glavi i netko vas udari po njoj, rekao je za CBS Los Angeles.

Pogledao je u smjeru iz kojeg je došao udarac i otkrio rupu od metka na prozoru sobe. Potom je skinuo Razerove slušalice koje je imao na glavi i otkrio rupu od metka na njima.

Počeo je vikati, misleći da je pogođen, što je probudilo i njegove roditelje koji su spavali u susjednoj sobi. Nakon prvotnog šoka, ipak su otkrili kako je s mladićem sve u redu, ali i da su slušalice, prema svemu sudeći, spasile njegov život.

Policajci koji su izašli na uviđaj nisu mogli vjerovati koliko je sreće mladić imao. Utvrdili su da metak nije ispucan iz neposredne blizine, ali i da je prilikom prolaska kroz prozor promijenio putanju, udario u nekoliko predmeta u sobi prije no što je pogodio mladića odnosno njegove slušalice.

Gonzalez, koji je još uvijek u šoku od cijelog događaja, je uvjeren da su mu slušalice spasile život jer bi ga inače metak pogodio direktno u glavu.

Nakon što je lokalna televizijska postaja objavila priču, Gonzaleza su kontaktirali iz Razera i poslali mu nove slušalice da može ponovno uživati u igranju.

Izvor: WinkNews

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti