Za početak godine Samsung priprema lite verzije najjačih telefona

Prije nego što predstavi novu generaciju telefona iz serije Galaxy, Samsung planira predstaviti lite verzije postojećih modela Galaxy S10 i Note 10.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.12.2019. / 07:39

Samsung Galaxy S10e, S10 i S10+ (Foto: Samsung)

Pažnja ljubitelja tehnologije početkom svake godine usmjerena je prema Las Vegasu. U gradu kocke i poroka održava se najveći svjetski sajam potrošačke elektronike, no većina mobilnih kompanija ne odlučuje se predstaviti svoje novitete na CES-u, već čekaju Mobile World Congress ili nove top-modele pametnih telefona predstavljaju na posebnim konferencijama, kako se njihova najava ne bi izgubila među brojnim drugim predstavljenim proizvodima na sajmovima.

Samsung Galaxy Nova generacija Samsungovih top-modela donosi još veće ekrane i kameru rezolucije čak 108 MP

No ako je vjerovati glasinama, nadolazeći CES donosi i dobre vijesti za ljubitelje smartphonea, pogotovo Samsunga. Od južnokorejske kompanije možemo očekivati predstavljanje lite verzije njihovih najjačih modela pametnih telefona – serija Galaxy S10 i Note 10.

Model S10 Lite trebao bi imati jako veliki SuperAMOLED ekran dijagonale čak 6,7 inča rezolucije 2400 x 1800 piksela, pokretat će ga chipset Snapdragon 855, imat će 8 GB memorije i 128 GB prostora za pohranu, kao i utor za memorijske kartice kapaciteta do čak 1 TB. Iako je riječ o lite verziji, čini se kako bi se po specifikacijama taj model mogao konkurirati za jedan od snažnijih telefona na tržištu. Što se kamera tiče, sa stražnje trebao bi imati glavnu kameru rezolucije 48 MP, ultraširoku kameru od 12 MP te makrokameru od 12 MP. S prednje strane kamera za selfije trebala bi biti skrivena u rupici u zaslonu, a njezina rezolucija iznosit će 32 MP.

Od Notea 10 Lite očekujemo sličan ekran, SuperAMOLED dijagonale 6,7 inča, radit će na procesoru Exynos 9810 te će imati 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu podataka. Također bi trebao imati kameru od 32 MP za snimanje selfija s prednje strane telefona, dok će sa stražnje imati tri kamere od 12 MP – klasičnu, telefoto kameru te širokokutnu kameru.

Urednica Zima i Galaxy Fold RECENZIJA: Samsung Galaxy Fold - fleksibilni telefon koji svi žele, a samo će ga neki i imati

Ako su glasine koje kruže mrežom istinite, cijena S10 Litea trebala bi iznositi oko 680 eura, dok će Note 10 lite biti jeftiniji i trebao bi stajati oko 610 eura.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti