Zašto Microsoft Hrvatska nema telefone, a zaposlenici imaju manjak stolaca?

Novi Microsoftov ured u Zagrebu, na adresi Horvatova 82, nema telefone i nema fiksna radna mjesta.

Zimo Zimo Barbara Slade | 21.09.2011. / 07:24

Zašto Microsoft Hrvatska nema telefone, a zaposlenici imaju manjak stolaca?

Novi Microsoftov ured u Zagrebu, na adresi Horvatova 82, nema telefone i nema fiksna radna mjesta.

Naime, Microsoft je implementirao OCS (Office Communications Server ), kompletno rješenje za komunikaciju koja uključuje audio i video pozive, instant poruke, provjere prisutnosti, transfer datoteka te integraciju s Outlookom i Exchange Serverom.

Umjesto telefona koristi se Microsoft Lync aplikacija, a za potrebe “privatnijeg” razgovora, mogu koristiti neku od zasebnih zatvorenih prostorija u kojima se nalazi i fizički telefon.

Kad ujutro zaposlenik Microsofta dođe na posao,, zauzima stol po principu First-come, first-served (FCFS). Svako slobodno mjesto (na fotografiji) je potencijalno njegovo do trenutka kada ne odlazi iz tvrtke. K tome, u Microsoftu koji trenutno broji 49 zaposlenika, nema isto toliko radnih mjesta!

S obzirom da po nekim izračunima zaposlenici manje od 50 posto vremena provode u uredu, jer im je zadatak primarno bavljanje sa partnerima na terenu, ne postoji realna potreba da svatko ima svoje fiksno radno mjesto, pojasnio je direktor hrvatske podružnice tvrtke, Ivan Vidaković okupljenim novinarima . I zaista, tijekom obilaska, nisu sva radna mjesta bila zauzeta.

Većina zaposlenih radi u tzv. open spaceu, a od “običnih” zaposlenika se ne izdvaja ni sam direktor Vidaković, koji također nema samo svoju sobu, već dijeli radna mjesta s ostalim zaposlenicima.

Direktor pomiješan s ostalim zaposlenicima, 'bog' među 'smrtnicima' uopće nije loša ideja. Takav će direktor ne samo imati bolji nadzor nad onim što njegovi zaposlenici rade, već će i sam osjetiti kako je to biti dijelom mnoštva.

Zaposlenicima je na raspolaganju i 'dnevni boravak', prostorija sa stolom za stolni nogomet, frižiderom s pićima i kaučevima za odmaranje, a kako to sve izgleda u novom Microsoftu, pogledajte na  sljedećim fotografijama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti