Zbog zabrane okupljanja otkazan Međunarodni autoshow u Ženevi

I Mate Rimac sa svojim Rimac Automobilima trebao je sudjelovati na autoshowu i prezentirati konačnu verziju C_Two i njegovo službeno ime.

Martina Čizmić | 28.02.2020. / 14:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tradicionalni Međunarodni autoshow u Ženevi, koji se trebao održati od 5. do 15. ožujka, i službeno je otkazan. No ne zbog straha od koronavirusa. Odnosno ne izravno zbog toga.

Naime, švicarska federalna vlada odlučila je uvesti zabranu okupljanja više od 1000 ljudi kako bi se spriječilo širenje koronavirusa. Kako odluka stupa na snagu odmah i traje do 15. ožujka, organizatori autoshowa odlučili su se na drastične mjere.

Žao nam je zbog cijele situacije, ali zdravlje naših posjetitelja i izlagača nam je prioritet. Ovo je slučaj više sile i izuzetan gubitak za proizvođače koji su uložili velika sredstva u svoje prisustvo u Ženevi. No uvjereni smo da će razumjeti ovu odluku, istaknuo je u službenoj objavi Maurice Turrettini.

Poručili su kako su svjesni da će financijska šteta zbog otkazivanja događanja biti ogromna, no i da će za sve kupljene karte biti organiziran povrat novca.

I Mate Rimac sa svojim Rimac Automobilima trebao je sudjelovati na autoshowu i prezentirati konačnu verziju C_Two i njegovo službeno ime.

Poslali smo službeni upit u Rimac Automobile te ćemo nadopuniti tekst čim dobijemo odgovor. No, sudeći prema komentaru koji je Mate Rimac objavio na svom Facebooku, švicarska odluka mu se nimalo ne sviđa.

 

&

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti