Zbogom, Facebook: Mark Zuckerberg otkrio novo ime svoje kompanije

Sam šef Facebooka otkrio je napokon koje će biti novo ime te kompanije. Obzirom da je već najavljivao da će se kompanija posvetiti metasvemiru, novo ime kompanije izvedeno je iz toga i glasit će jednostavno - Meta.

Branimir Vorša | 28.10.2021. / 21:05

Mark Zuckerberg najavio je u četvrtak na Connect događaju Facebooka da će novo ime te tvrtke biti Meta.

Mi smo tvrtka koja gradi tehnologiju za povezivanje, rekao je Zuckerberg. Zajedno konačno možemo staviti ljude u središte naše tehnologije. Zajedno možemo otključati znatno veću ekonomiju kreatora.

Zuckerberg je rekao da ime Facebook ne obuhvaća u potpunosti sve što tvrtka sad radi, te da je još uvijek usko povezano s jednim proizvodom. Ali s vremenom se nadam da ćemo biti viđeni kao metasvemirska tvrtka.

Zuckerberg ima korisničko ime na Twitteru @meta i stranicu meta.com, koja sada preusmjerava na stranicu dobrodošlice na Facebooku, koja opisuje promjene.

Zuckerberg je u četvrtak na blogu napisao da se korporativna struktura tvrtke neće mijenjati, ali način na koji izvještava o financijskim rezultatima hoće.

Počevši od naših rezultata za četvrto tromjesečje 2021., planiramo izvještavati o dva poslovna segmenta: Family of Apps i Reality Labs, objasnio je.

Također namjeravamo početi trgovati pod novom oznakom dionica koju smo rezervirali, MVRS, od 1. prosinca. Današnja objava ne utječe na način na koji koristimo ili dijelimo podatke.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti