Želite isprobati novi Bing pogonjen AI-jem? Evo kako to jednostavno možete učiniti

Svatko već sad može isprobati nekoliko uzoraka upita dostupnih na Bingovoj web stranici, no ako želite isprobati više te dobiti pristup širim ali i dalje ograničenim mogućnostima, morat ćete napraviti par važnih koraka.

Branimir Vorša | 10.02.2023. / 08:00

Novi Bing (Foto: Microsoft)

Microsoftov Bing, pojačan umjetnom inteligencijom sada je dostupan za korištenje, ali u ograničenom obliku. Riječ je o novoj verziji Microsoftove tražilice koja koristi istu tehnologiju, koja pokreće i trenutno vrlo popularni ChatGPT chatbot, tvrtke OpenAI.

Svatko već sad može isprobati nekoliko uzoraka upita dostupnih na Bingovoj web stranici, no ako želite isprobati više te dobiti pristup širim ali i dalje ograničenim mogućnostima, morat ćete se pridružiti listi čekanja za to.

Palac dolje Googleov debakl: Zbog pogrešnog odgovora AI, vrijednost kompanije pala za 100 milijardi dolara

Iako je Bing vrlo daleko iza Googleove tražilice u tržišnom udjelu, ugradnja umjetne inteligencije u rezultate pretraživanja napravljena je kako bi se povećao interes za tu Microsoftovu tražilicu.

Ako ste zainteresirani ste za isprobavanje novog ograničenog pregleda obnovljene tražilice Bing, evo kako to možete učiniti..

Lista čekanja

Prvi korak do nove Bing tažilice jest da odete na web adresu bing.com/new te kad se stranica učita kliknite plavi gumb "Join the waitlist".

Da biste se prijavili, morat ćete koristiti Microsoftov račun, tako da se možete prijaviti sa svojim postojećim Microsoft računom ili jednostavno otvoriti novi račun. Nakon što slijedite sve upute, bit ćete preusmjereni natrag na stranicu za prijavu, gdje bi trebalo pisati "Sjajno! Na listi ste čekanja." (engl., Great! You're on the waitlist).

Novi Bing Microsoftova rukavica u lice Googleu: Predstavljena nova verzija Binga bazirana na umjetnoj inteligenciji

Probijanje na listi čekanja i brži pristup

Microsoft ima dvije prilike za vas da napredujete na listi čekanja i brže dobijete pristup novom Bingu iza kojeg sada stoji i umjetna inteligencija. Nakon prijave, stranica liste čekanja trebala bi imati novi gumb koji kaže "Brži pristup novom Bingu" (engl., Access the new Bing faster). Ako ga kliknete, vidjet ćete dvije opcije.

Prva je da na svojem računalu vratite Microsoftove zadane postavke. To znači da će operativni sustav od vas tražiti da Bing postavite kao primarnu tražilicu za svoj web preglednik na MacOS-u ili Windowsu.

Drug aje da skenirate QR kod za instalaciju aplikacije Microsoft Bing. Telefonom ili tabletom skenirajte prikazani QR kod i preuzmite Microsoft Bing aplikaciju za iOS ili Android.

Slika nije dostupna Uskoro bi pretraživanje putem Googlea moglo biti potpuno drukčije

Ništa bez Microsoftovog računa

Važno je istaknuti da provjerite jeste li prijavljeni na svoj Microsoftov račun kada radite bilo koju od navedene dvije opcije za brži pristup novom Bingu, inače se to neće računati za vaše pomicanje naprijed na listi čekanja.

Microsoft nije otkrio koliko dugo korisnici moraju čekati da dobijetu ograničeni pregled Bingu, osim što su poručili da će sljedećih tjedana proširiti pregled na milijune korisnika.

Jednom kad dođete na red za pristup, trebali biste dobiti e-poruku koja vas obavještava, pa stoga redovitije držite oko na obavijesti s vašeg emaila.

Izvor: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti