Želite raditi za SpaceX i Elona Muska? Evo što morate proći da biste to i ostvarili

Za sve one koji imaju stručnog znanja i maštaju kako bi bilo raditi za SpaceX, američkog poduzetnika Elona Muska, te što sve moraju proći da bi dobili posao, bivši zaposlenik te tvrtke otkriva čitav proces. Ako mislite da ste prošli zahtjevne intervjue za posao ili komplicirane procese, upravo ćete promijeniti mišljenje.

B.V. | 08.12.2017. / 13:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Rad za vizionarsku kompaniju SpaceX američkog milijardera i poduzetnika Elona Muska može češće nego rjeđe biti izrazito intezivan i zahtjevan. No proces je to koji zapravo počinje od trenutka kad kandidat preda svoju prijavu na njihov natječaj za posao.

Josh Boehm opisao je za Business Insider kako izgleda proces prijave za posao u SpaceX-u te što sve kandidati mogu očekivati, a mogu očekivati da im neće biti nimalo jednostavno.

"SpaceX ima vrlo strogu politiku. Elon i Gwynne (Shotwell) od vrha naniže rekli su da uistinu žele samo vrhunske talente u timu. Bilo je doista teško dovesti ljude i uvesti ih u tim", kaže Boehm.

Evo i kako je to, prema riječima Boehma izgledalo za sve koji su dobili posao u SpaceX-u između 2013. i 2016. godine.

1. Timovi u ljudskim resursima imaju hrpetine aplikacija koje moraju pregledati.

2. Nakon toga, aplikanti imaju dva do četiri telefonska razgovora, kojima je cilj utvrditi jesu li vrijedni da budu pozvani na intervju uživo.

3. Kandidate koji uspiju proći četverostruko telefonsko ispitivanje, dovodi se na kampus SpaceX-a, gdje provedu čitav dan u intervjuima s bilo kim tko bi mogao imati bilo kakav kontakt s njima unutar tvrtke.

4. Djelatnici SpaceX-a u parovima ispituju kandidata te ga "roštiljaju" u sedam do osam jednosatnih intervjua.

5. Na pola netom navedenog procesa kandidati imaju pauzu za ručak i mogu obići tvornicu. Tad slijedi drugi dio "roštiljanja" po intervjuima.

6. Možda i najvažnija stavka, ako samo jedan djelatnik SpaceX-a, od njih (ako logički pretpostavimo prema broju intervjua u parovima) 14 do 16, ima bilo kakvu primjedbu na kandidata ili opasku, taj je kandidat "bivši" i slijedi mu (duži ili kraći) put kući.

Boehm je u SpaceX-u znao raditi i po 12 sati u komadu, ali ne žali za tim. Kaže da vjeruje u misiju kompanije i da nije popustio želji za vlastitom tvrtkom, i dalje bi, kaže, radio u SpaceX-u.

"Da imam više od 24 sata dnevno, volio bih i dalje tamo raditi", rekao je Boehm. "Oni su odlična radna okolina", rekao je na kraju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti