Želite uskoro kupiti novi PlayStation? Iz Sonyja nemaju dobre vijesti

U razgovoru s analitičarima glavni Sonyjev financijaš upozorio je kako ponuda PS 5 neće moći pratiti potražnju ne samo ove, već i sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.05.2021. / 13:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony nema dobre vijesti za sve koji razmišljaju o kupovini nove generacije njihova PlayStationa. Gameri su s velikim nestrpljenjem čekali predstavljanje i početak prodaje PS petice, no sreću zbog početka prodaje pokvarila je činjenica da je konzola brzo rasprodana, a novi modeli u trgovine dolaze na kapaljku. Ili uopće ne dolaze. Jedan od razloga za takvo stanje jest nedostatak čipova, o čemu smo više puta pisali i ne odražava se samo na Sonyjevu konzolu, već i na brojne druge industrije, a čini se da su najgore prošli proizvođači automobila.

Slika nije dostupna Sony je prošle godine prodao 4,5 milijuna PlayStationa 5 i na svakom prodanom primjerku bio je u - minusu

Tijekom nedavnog razgovora s analitičarima, izvršni financijski direktor kompanije Hiroki Totoki naglasio je kako će velika potražnja za novom plejkom vladati ovu, ali i cijelu sljedeću godinu. Iako je velika potražnja odlična vijest, problem je što njihova ponuda neće moći pratiti takvu potražnju, odnosno i tijekom sljedeće godine mogu se očekivati prazne police s PlayStationom 5 u trgovinama. Ono što svi žele znati - od gamera pa do investitora, a to je kada očekuju normalizaciju ponude, odnosno kada će ponuda moći premašiti potražnju, i dalje nije poznato.

Treba naglasiti kako ovo nisu službene Sonyjeve informacije jer Totokijev razgovor s analitičarima nije bio javan, već iza zatvorenih vrata, no netko od osoba koje su prisustvovale tom razgovoru informacije je podijelio s novinarima Bloomberga.

Slika nije dostupna Model koji želi i LeBron James: PlayStation 5 Golden Rock stoji, vjerovali ili ne, pola milijuna dolara

Analitičare je zanimalo hoće li situacija s koronavirusom utjecati na potražnju za PlayStationom jer je u posljednjem kvartalu zabilježen pad minuta koje su korisnici igrali putem PS Networka, ali i pad prodaje igara. Kako mjere popuštaju, ljudi će htjeti više vremena provoditi na otvorenom, a manje pred televizorom, no Totoki kaže da to neće utjecati na potražnju za konzolom. Do kraja ožujka Sony je prodao nešto manje od 8 milijuna konzola, a do kraja fiskalne godine nadaju se prodati ukupno 14,8 milijuna novih PlayStationa.

Izvor: Bloomberg
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti