Znanje stiže dronovima: Pogledajte kako se dostavljaju knjige iz knjižnice u jednoj američkoj školi

Kelly Passek odličan je primjer kako entuzijazam pojedinaca i iskorištavanje svih mogućnosti tehnologije mogu pomoći u obrazovanju mladih i motivirati ih na rad i učenje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.06.2020. / 16:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Škole i fakulteti diljem svijeta morali su se prilagoditi koronakrizi u kratko vrijeme nastavu potpuno prebaciti iz učionica u domove učenika putem interneta i TV-a. Iako je gotovo sve što učenicima danas treba dostupno online, mnogima je i dalje draže knjige čitati u papirnatom izdanju, a ne na ekranima računala ili mobilnih uređaja. Jedna knjižničarka iz srednje škole u SAD-u pronašla je rješenje s kojim je riješila i taj problem te mladima, bez potrebe za dolaskom u knjižnicu, omogućila posuđivanje knjiga.

Wing Toaletni papir, kolači i lijekovi stižu zračnim putem: Dronovi su se pokazali odličnim dostavljačima

Naime, u dijelu Virginije u kojem Kelly Passek živi dostupna je usluga dostave osnovnih namirnica putem dronova Googleove kompanije Wing. Kako je i sama zadovoljna korisnica te usluge, razmišljala je mogu li se njihovi dronovi iskoristiti i za dostavu knjiga. Ponosna je što je pronašla jedinstven način na koji mladima može omogućiti pristup knjigama koje Wingovi dronovi spuštaju u dvorišta školaraca.

Prije same dostave, Passek prvo mora pripremiti knjige. Školarcima je u knjižici dostupno oko 150 tisuća naslova koje mogu naručiti, a nakon narudžbe ona ih sama pakira u posebne kutije i odnosi do mjesta s kojeg dronovi polijeću. Nakon toga bespilotne letjelice brzo i potpuno besplatno prebacuju knjige naručiteljima.

Wing Brže ne može: S dostavnim dronovima paket stiže već 10 minuta od narudžbe

Kelly Passek odličan je primjer kako entuzijazam pojedinaca i iskorištavanje svih mogućnosti tehnologije mogu pomoći u obrazovanju mladih i motivirati ih na rad i učenje.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti