Zuckerberg najavio veliku novost na Instagramu

Postoje još neki tehnički detalji koje je potrebno riješiti, no Zuckerberg kaže kako nismo daleko od implementacije NFT-a u Instagram.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.03.2022. / 11:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Planovi Facebooka, odnosno Mete vezani su uz metasvemir, a važan dio njihova metaversa mogli bi predstavljati i nezamjenjivi tokeni (NFT) čija je popularnost prošle godine nevjerojatno porasla. Mnogi kreatori i kriptoinvestitori prodaju i kupuju različit digitalni sadržaj za koji daju nevjerojatne novce, nadajući se da će im se ta investicija u budućnosti isplatiti.

Slika nije dostupna Meta uvodi 3D avatare u Instagram Storyje, avatari na Facebooku i Messengeru doživjeli nadogradnje

CEO Instagrama Adam Mosseri krajem prošle godine najavio je kako “aktivno istražuju” NFT te im je cilj omogućiti pristup te tehnologije većem broju korisniku. Time bi pomogli kreatorima da putem njihove platforme ostvare dodatnu zaradu, a vjerojatno i Meta tu ima neku svoju računicu i mogućnost uzimanja provizije ako se putem njihove platforme bude prodavao i kupovao NFT sadržaj.

O NFT-ima na Instagramu ovaj je tjedan govorio i Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete koji je potvrdio dolazak ove tehnologije na Instagram. Rekao je kako još ne može točno reći kada će korisnici svoj NFT sadržaj moći koristiti na Instagramu, no njihovu integraciju na ovu platformu možemo očekivati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Prije toga, njihovi inženjeri moraju riješiti još je neke tehničke izazove.

Slika nije dostupna Rusi pokreću vlastitu verziju Instagrama - Rossgram

Govoreći o NFT-ima u metaversu, Zuckerberg ima viziju kako bi se u budućnosti virtualni sadržaj koji korisnici posjeduju mogao koristiti u različitim metasvemirima. Pri tome je dao primjer virtualne odjeće koja bi se nosila u metaversu i, kao NFT, mogla prebacivati, odnosno nositi i u drugim virtualnim prostorima.

Izvor: TechCrunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti