Zuckerberg ne želi da pijani korisnici objavljuju statuse i fotografije!

Facebook razvija softver koji će prepoznati kada je neka fotografija snimljena u pijanom stanju te će korisnike upozoriti da je ne objave

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.12.2014. / 10:52

Zuckerberg ne želi da pijani korisnici objavljuju statuse i fotografije!

Danas brojnim mladima izlasci više ne mogu proći bez objavljivanja fotografija i selfija, odnosno statusa u kojima se hvale kako se super zabavljaju. Takvi su statusi i fotografije često objavljeni u (teškom) pijanstvu i mnogi ih nikada ne bi objavili trijezni pa sljedećeg jutra žale zbog onog što su napisali, odnosno slika koje su objavili svojim prijateljima i poznanicima, odnosno svima na Facebooku (ovisno o postavkama privatnosti). Mark Zuckerberg želi 'pomoći' korisnicima da im, nakon večernjih pijanstava, jedini problem bude mamurluk, a ne i statusi i fotografije koje su objavili noć prije i zbog koji bi mogli zažaliti te, kako prenose na BBC-u, Facebook trenutno razvija softver koji bi mogao spriječiti korisnike u objavljivanju takvog sadržaja. Ovaj će softver, zahvaljujući kombinaciji prepoznavanja fotografija i umjetne inteligencije (izraz koji se sve češće koristi kada su u pitanju tehnološke kompanije), moći prepoznati fotografije koje su objavljene dok su korisnici pijani te će ih, prije njihove objave na ovoj mreži, upitati: 'Želite li zaista da vaš šef ili vaša majka vide ovo'.

Ovakvo upozorenje mnoge bi moglo brzo otrijezniti jer, s obzirom da su mnogi na Facebooku prijatelji sa šefovima i kolegama s posla, i oni bi mogli vidjeti te neugodne fotografije, zbog čega bi naknadno mogli imati problema na poslu. Yann LeCun, Facebookovac zadužen za razvoj umjetne inteligencije u Facebooku, kaže da on želi napraviti digitalnog asistenta za Facebook koji bi mogao identificirati kada je npr. netko uploadao fotografiju korisnika bez njihovog odobrenja – u čemu će pomoći i već postojeća tehnologija prepoznavanja lica zbog koje je ova kompanija već imala pravnih problema. 

Foto: Thinkstock

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti