Nova nadogradnja pretvorit će WhatsApp u aplikaciju koju će svi htjeti koristiti

Jedina mana nove verzije? Ne znamo kad će biti dostupna korisnicima.

Martina Čizmić | 30.07.2019. / 11:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Da Facebook priprema velike promjene u vezi s aplikacijama za razmjenu poruka, poznato je već dulje. No čini se kako bismo uskoro mogli vidjeti i prve konkretne promjene.

Prema informacijama koje su procurile u javnost, prva aplikacija koja će doživjeti velike promjene (a koje bi se mogle svidjeti korisnicima) jest WhatsApp.

Slika nije dostupna Dopisujete se s prijateljima i obitelji cijeli dan? Mogle bi vas iznenaditi posljedice

Tako bi nova verzija WhatsAppa mogla korisnicima ponuditi korištenje istog računa na različitim uređajima. To bi WhatsApp pretvorilo iz mobilne u pravu aplikaciju za korištenje na više platformi.

U prijevodu, to bi značilo da je moguće koristiti WhatsApp s istim računom na iPadu, iPhoneu, računalu i Android uređajima.

WhatsApp aplikacija za računala, koju su korisnici dosad morali autorizirati svojim pametnim telefonom, postala bi samostalna aplikacija, što znači da više ne bi bilo potrebno povezivati WhatsApp račun i broj telefona.

WhatsApp (Foto: AFP) Od sljedeće godine: Na WhatsApp stiže opcija koja vam se sigurno neće svidjeti

Također, nova verzija WhatsAppa trebala bi poboljšati privatnost i ojačati enkripciju između pošiljatelja i primatelja poruka.

Jedina mana nove verzije? Ne znamo kad će biti dostupna korisnicima. No s obzirom na Facebookove najave i plan za ujedinjavanje platformi za dopisivanje, to bi moglo biti u sljedećih nekoliko tjedana.

Slika nije dostupna Ništa od ujedinjavanja WhatsAppa, Instagrama i Messengera u EU-u?

Izvor: WABetaInfo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti