Plaćaju mu 2 tisuće dolara za objavu: Mladić koji je pokrenuo stranicu o djeci milijunaša i sam je postao bogataš

Mladi Britanac prije osam godina počeo je objavljivati fotografije djece bogataša na Instagramu, proširio je svoj biznis i danas zarađuje mnogo novca.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.08.2020. / 08:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno ste više puta naišli na članke o djeci bogataša i njihovu luksuznom životnom stilu kakav je dokumentiran na stranici Rich Kids of Instagram. Ta je stranica na Instagramu pokrenuta još prije osam godina te je u međuvremenu preimenovana u RKOI (Rich Kids of Internet). Većini nije poznato da se zahvaljujući objavama fotografija mladih bogataša i pokretač te stranice obogatio. Dok je dio ljudi ismijavao fotografije mladih bogataša, a neki su im zavidjeli, 27-godišnji James Ison uspio je od te stranice napraviti pravi biznis te mu je to bila odskočna daska za karijeru.

Instagram Threads Instagram bi korisnike mogao zatražiti osobne dokumente s kojima će potvrditi identitet

Britanac Ison pokrenuo je stranicu još 2012. kada je na njoj objavio prvu fotografiju - sina milijardera Michaella Della kako uživa u obiteljskom zrakoplovu, koju je prvo objavila njegova sestra na Twitteru. Nakon što se pojavila na stranici RKOI te brzo proširila viralnim svijetom, Michael Dell kćeri je ugasio račune na društvenim mrežama jer je smatrao da je fotografijom narušila njihovu privatnost, a cijela je priča dodatno popularizirala Isonovu stranicu.

S njim su kontaktirale još dvije osobe iz New Yorka (čiji identitet nije poznat) te su zajedno upravljali stranicom, koja je s vremenom postala toliko popularna da mladi bogataši danas plaćaju po 2 tisuće dolara Isonu kako bi se mogli pokazati više od 370 tisuća pratitelja stranice RKOI.

Objavljujući fotografije bogataša, i James Ison ušao je u taj klub, o čemu najbolje svjedoče fotografije Lamborghinija koje objavljuje. Novac ne zarađuje samo objavama na stranici, već se s vremenom upoznao s velikim brojem bogatih klinaca. Razvio je veliki biznis i postao njihov posrednik prilikom unajmljivanja luksuznih apartmana i zrakoplova, rezervacija večera u najskupljim restoranima, ušao je i u biznis s nekretninama itd.

Slika nije dostupna Može li jednostavnije? Pronađite i zapratite nove ljude na Instagramu jednim klikom

Njegovu stranicu mnogi su kopirali, iako nitko nije postigao isti uspjeh, a glasine kažu da trenutačno pregovara s Netflixom, koji je zainteresiran za snimanje serije Rich Kids of Instagram.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti