Predstavljen novi model Nintendove konzole s većim OLED ekranom

Najveći noviteti odnose se na ekran, no svi koji su očekivali bolji hardver i podršku za 4K ostat će razočarani.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.07.2021. / 09:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon više mjeseci glasina i brojnih nagađanja Nintendo je jučer napokon predstavio novu verziju svoje popularne igraće konzole Switch. Konzola dolazi s nekoliko poboljšanja koja će zasigurno privući gamere i ljubitelje Nintenda, no u odnosu na glasine koje su kružile mrežom, možemo zaključiti kako japanska kompanija ipak nije ispunila očekivanja. Tko zna, kako kažu na The Vergeu, možda ih čuvaju za model Switch Pro, o kojem se također govori neko vrijeme.

Nintendo Switch Lite Nintendo priprema odgovor novom PlayStationu i Xboxu

Najveći noviteti novog Switcha vezani su za ekran - u odnosu na aktualni model koji ima 6,2-inčni LCD, novi model konzole ima OLED ekran dijagonale 7 inča. Također, poboljšan je i stalak za konzolu, koji sada ima ugrađen i ethernet priključak, a konzola ima više memorije za pohranu (64 u odnosu na 32 GB) i bolji zvuk. U prodaji će se pojaviti 8. listopada po cijeni od 350 dolara.

Iako će spomenuti noviteti poboljšati iskustvo igranja, mnogi su ostali razočarani time što Nintendo nije nadogradio hardver. Iz kompanije su potvrdili da Switch s OLED ekranom ima isti procesor i istu količinu memorije kao i model s LCD-jem. Također, kada je povezan preko HDMI-ja s TV-om, novi Switch podržava samo 1080 p rezoluciju, dok su mnogi očekivali podršku za 4K. Čini se da takve novitete i poboljšanja - bolji i snažniji hardver i podršku za višu rezoluciju - Nintendo ipak čuva za spomenuti model Switch Pro.

Što se ostalih opcija tiče, one su manje-više isti na oba modela Switcha, pa tako i model s OLED ekranom ima bateriju koja bi trebala izdržati oko 9 sati igranja, a na oba modela mogu se koristiti isti Joy-Con kontroleri.

Slika nije dostupna Valve priprema PC igraću konzolu po uzoru na Nintendo Switch

Nakon Switcha Nintendo je prije dvije godine predstavio i model Switch Lite, čija cijena iznosi 199 dolara i ne može se povezati s TV-om, tako da je namijenjen samo igranju u pokretu. Oba modela pokazala su se iznimno popularnima među gamerima te je od 2017. do sada prodano gotovo 85 milijuna komada, a možemo očekivati da će s novim modelom te prodajne brojke biti još bolje.

Izvor: Kotaku
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti