Valve priprema PC igraću konzolu po uzoru na Nintendo Switch

Pojavile su se nove glasine o konzoli koju priprema Valve - trebala bi izgledati poput Switcha, a na njoj bi se mogle igrati igre sa Steama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.05.2021. / 12:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osnivač Valvea Gabe Newell već je dao naslutiti kakvi su planovi njegove kompanije. Tijekom jedne konferencije na upit hoće li se igre sa Steama moći igrati na konzolama ili će ostati rezervirane samo za računala rekao je kako ćemo više o tome saznati do kraja godine. Nakon toga je dodao: To neće biti odgovor koji očekujete.

Slika nije dostupna HP u suradnji s Valveom i Microsoftom priprema VR uređaj nove generacije

Iza tog prilično zagonetnog Newellova komentara, čini se, krije se igraća konzola koju priprema Valve. Prema glasinama objavljenima ovaj tjedan, Valve razvija neku vrstu prijenosnog PC-ja koji će biti sličan Nintendovoj konzoli Switch. Dakle, možemo očekivati mali ekran (npr. 8-9 inča) smješten u kućištu na kojem se nalaze joystici i tipke za upravljanje igrama ili će se takav hardver s upravljačem moći povezati s tom konzolom.

Ako su ove informacije istinite, a sve je više dokaza da jesu, ljubitelji videoigara dobit će potpuno novi način uživanja u igrama koje trenutačno igraju na računalima. Takva se konzola čini odličnom za igranje u pokretu jer će biti lako prenosiva i imat će joysticke ili tipke za kontrolu koje će omogućiti puno bolji doživljaj igranja u odnosu na npr. prijenosna računala.

Slika nije dostupna Budućnost gaminga: Umjesto rukama i očima videoigre ćemo igrati direktno mozgom

Mnogo toga, naravno, nije poznato, od hardverske konfiguracije konzole, snage baterije, veličine ekrana pa sve do cijene, što će mnogima biti ključno prilikom donošenja odlike o kupovini tog uređaja. Prema dosadašnjim glasinama, spominju se dva kodna imena te konzole - “SteamPal” i “Neptun”, no kada (i ako) bude predstavljena, u Valveu bi se mogli odlučiti za neko drugo ime.

Što ekipa iz Valvea smjera, trebali bismo saznati do kraja godine, osim ako se i na njihov projekt ne odraze problemi s nestašicom čipova.

Izvor: Ars Tehnica
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti