HP u suradnji s Valveom i Microsoftom priprema VR uređaj nove generacije

S obzirom na to da nam trenutačna stvarnost nudi karantenu i izolaciju te smo ograničeni na rijetke izlete do trgovine i ljekarne, virtualna stvarnost zvuči prilično zanimljivo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.03.2020. / 09:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako uređaji za virtualnu stvarnost još ne donose iskustvo kakvo korisnici očekuju te za njih još nema dovoljno atraktivnog sadržaja koji bi privukao veći broj ljudi, konkurencija na tom tržištu sve je veća. Nju će dodatno zaoštriti HP koji priprema nasljednika postojećeg uređaja Reverb. O samom uređaju znamo samo ono što je američka kompanija objavila na svojim stranicama, a to nije puno.

Slika nije dostupna Koronavirus zatvara i striptiz-barove, no postoji zanimljivo rješenje za posjetitelje takvih klubova

Riječ je o uređaju koji bi nam trebao pružiti još bolje iskustvo uranjanja u virtualnu stvarnost, a spominju i još veću udobnost te kompatibilnost u odnosu na Reverb. Iz HP-a nisu bili previše pričljiviji niti na novinarska pitanja te su na zatraženi komentar odgovorili kako će biti riječ o uređaju "bez kompromisa" koji će omogućiti novi standard virtualne stvarnosti. Trenutačno nema informacija ni o njegovu imenu te se spominje samo "VR uređaj nove generacije", a HP će ga razviti zajedno s Microsoftom i Valveom.

Virtualna stvarnost, ilustracija Virtualna i proširena stvarnost mogle bi do 2030. godine donijeti porast od 1,4 bilijuna funti svjetskom gospodarstvu

Na The Vergeu kažu da, s obzirom na to da se najavljuje novi standard VR-a, ne treba očekivati uređaj koji će na tržištu konkurirati jeftinijim modelima poput Oculus Rifta, čija cijena u SAD-u iznosi 399 dolara, no možda neće biti niti skup poput Valveova Indexa, čija cijena iznosi 999 dolara. Kako više detalja iz HP-a nije objavljeno, ne znamo niti kada u HP-u očekuju službeno predstavljanje i početak prodaje tog uređaja. No ta odluka vjerojatno ionako nije na njima, već će ovisiti o situaciju u svijetu jer u trenucima u kojima je veliki dio svijeta "zaključan", pitanje je koliko ima smisla predstavljati takve nove premium uređaje, iako bi mnogi danas rado uživali u virtualnoj stvarnosti koja bi mogla pružiti malo odmora od prave stvarnosti u kojoj dominira koronavirus, a u dijelu Hrvatske i strah od novog potresa.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti