Snap predstavio konkurenta TikToku i najavio dnevne nagrade od čak milijun dolara za viralne videozapise

Spotlight omogućuje snimanje i dijeljenje kratkih i zabavnih videozapisa, a onima koji snime najzabavnije viralne videozapise smiješi se bogata nagrada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.11.2020. / 07:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na prijetnju TikToka Instagram je odgovorio predstavljanjem vlastite opcije Reels, a sada su isto napravili i u Snapu najavom nove opcije za Snapchat nazvanom Spotlight. S tom opcijom naglasak je na kratkim i zabavnim videozapisima, a kako bi privukli i motivirali korisnike na njeno korištenje odlučili su ih nagraditi za najbolje viralne videozapise.

Slika nije dostupna Snapchat predstavio nove opcije koje se brinu za dobrobit korisnika

Snap će svaki dan do kraja godine, a možda i duže, korisnicima dijeliti čak milijun dolara! Neće jedan korisnik dobiti sav milijun, već će ta nagrada biti podijeljena među više korisnika čiji videozapisi budu najpopularniji, no trenutačno nije poznato kolika će biti najveća dnevna nagrada koju bi jedna osoba mogla dobiti. Jedini uvjet koji je potrebno zadovoljiti za osvajanje nagrade je da su korisnici stariji od 16 godina.

Spotlight će na jednoj lokaciji korisnicima prikazivati najbolje snapove od skoro 250 milijuna dnevnih korisnika, a analitičari kažu kako je to još jedna prilika s kojom će Snap proširiti količinu zabavnog sadržaja za svoje korisnike. Na početku unutar te opcije neće biti oglasa, no glasnogovornik kompanije u razgovoru za medije već je najavio pokretanje te opcije tijekom sljedećih mjeseci.

Iz američke tvrtke kažu kako su inspiraciju za Spotlight dobili “iz drugih servisa” jer puno njihovih korisnika snima videozapise koristeći Snapchatovu kameru i opcije proširene stvarnosti te ih onda objavljuju na TikToku. Snap im sada omogućuje da iste videozapise objavljuju na vlastitoj platformi, a za to bi mogli biti i bogato financijski nagrađeni, ako taj sadržaj bude dovoljno zanimljiv i zabavan te postane viralan.

Selfie (Foto: Thinkstock) Razgovarali smo sa ženom koja zna kako će se razvijati kamere na pametnim telefonima: "Vjerujemo da to može nadahnuti ljude"

Ipak, na početku Spotlight neće biti dostupan u svim zemljama, već samo na nekim tržištima poput SAD-a, Kanade, Australije, Velike Britanije, Njemačke, Švedske, Norveške itd. Hrvatska, nije teško pretpostaviti, nije na tom popisu, no nadamo se kako će uskoro Spotlight biti dostupan i našim korisnicima.

Izvor: BBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti