Sony objavio detalje o novom uređaju za virtualnu stvarnost

Iako nismo saznali kada će se PS VR2 pojaviti na tržištu, Jim Ryan objavio je što možemo očekivati od ovog uređaja, a prikazan je trailer za prvu igru Horizon: Call of the Mountain.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.01.2022. / 16:38

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko godina činilo se kako je VR budućnost videoigara, no pokazalo se kako ćemo na tu budućnosti trebati sačekati puno više vremena u odnosu na prvotna predviđanja. Razloga za to je mnogo, od kompliciranosti i cijene samih uređaja, nesavršene tehnologije, ali i igara i aplikacija koje još nisu dosegle razinu da bi privukle mase.

Slika nije dostupna PlayStation predstavio futurističke kontrolere za VR na PS5: Na što vas podsjećaju?

Jedna od kompanija koja se sprema za takvu budućnost je Sony. Japanska tvrtka već je predstavila svoj uređaj za igranje u virtualnoj stvarnosti PlayStation VR koji je potrebno povezati s njihovom igraćom konzolom. Sada pripremaju i novu generaciju tog uređaja koji će omogućiti igranje u virtualnoj stvarnosti korisnicima PlayStationa 5. Tijekom konferencije na sajmu CES u Las Vegasu, CEO Sony Interactive Entertainmenta Jim Ryan podijelio je s javnosti neke novitete oko nadolazećeg uređaja.

Osim što je otkrio ime uređaja (očekivano, to je PS VR2), rekao je kako će imati OLED ekran koji podržava 4K rezoluciju (rezolucija od 2000x2040 za svako oko), ima frekvenciju osvježavanja od 90/120 Hz, opciju praćenja pogleda te ugrađeni motor s vibracijama koji će omogućiti još bolji doživljaj i iskustvo igranja. Osim novog naglavnog uređaja za VR, predstavljen je i novi kontroler - PS VR2 Sense, a čini se kako PS VR2 neće raditi s modelom PS4, već samo s peticom s kojom će se povezivati putem USB-C kabela.

Slika nije dostupna Among Us u novom ruhu: Stiže VR verzija jedne od najpopularnijih mobilnih igara

Slika nije dostupna Zuckerbergova rukavica omogućuje da osjetite stvari u virtualnom svijetu

Ono što nismo saznali oko ovog uređaja jest kada će biti dostupan, koliko će stajati, ali niti kako će izgledati jer je Ryan samo govorio o njemu te ga nije prikazao. Ono što smo ipak vidjeli jest kratku demonstraciju kako će izgledati igranje u virtualnoj stvarnosti s novim uređajem te je prikazan trailer za igru Horizon: Call of the Mountain.

Izvor: PlayStaton Blog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti