Xiaomi gradi tvornicu električnih vozila koja će godišnje proizvoditi 300.000 vozila

Trenutno su najveći proizvođač pametnih mobitela koji dolazi iz Kine, no u Xiaomiju imaju velike ambicije te planiraju ugrabiti i dio tržišta električnih vozila za sebe.

Branimir Vorša | 29.11.2021. / 11:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kineski tehnološki div Xiaomi, koji je inače najpoznatiji po proizvodnji pametnih mobitela te druge potrošačke elektronike, izgradit će tvornicu električnih automobila koja će godišnje moći proizvoditi 300.000 vozila, potvrdila je kineska vlada.

Xiaomijeva tvornica izgradit će se u dvije faze, a ta će kompanija isto tako izgraditi i sjedište za svoje svoj automobilski odjel, prodaju i istraživanja.

Slika nije dostupna Xiaomi najavio početak masovne proizvodnje električnih automobila

Lei Jun (Foto: AFP) Xiaomi i službeno krenuo u svijet električnih automobila

Tvornica i popratni objekti biti će izgrađeni u ekonomsko-tehnološkoj razvojnoj zoni Pekinga, otkriva agencija za ekonomski razvoj Bejing E-Town.

Ista agencija je poručila da očekuje kako će tvornica postići razinu masovne proizvodnje 2024. godine, što je cilj kojeg je najavio i šef Xiaomija Lei Jun još u listopadu.

U ožujku ove godine iz Xiaomija su poručili da su predani investiranju 10 milijardi dolara u svoj novi automobilski odjel tijekom narednih 10 godina. S tim u vezi, kineski je tehnološki div još u kolovozu registrirao svoj novi odjel za električna vozila.

Izvor: The Straits Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti