U Splitu je započela konferencija Shift Developer, koja će u dva dana ugostiti više od 20 eminentnih govornika i više od 1300 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Službeno su konferenciju otvorili splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i osnivač i organizator Ivan Burazin.

Naglasili su značaj koji konferencija Shift ima ne samo za domaću i regionalnu IT scenu već i za onu turističku jer konferencija obogaćuje i turističku ponudu Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita, ali i za onu gospodarstvenu jer Shift značajno pridonosi popularizaciji i razvoju IT sektora i znanosti.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban vidi okupljene sudionike kao pokretačku snagu i "mozak" operacije koja će Splitsko-dalmatinsku županiju pozicionirati kao vodeću županiju u Hrvatskoj po doprinosu razvoju ICT tehnologija.

Konferencija Shift u proteklih sedam godina pozicionirala je Republiku Hrvatsku, Splitsko-dalmatinsku županiju i grad Split kao nezaobilaznu točku na regionalnoj karti informatičke industrije, a cilj nam je da Splitsko-dalmatinska županija postane vodeća županija u Hrvatskoj po doprinosu razvoju ICT tehnologija, istaknuo je Boban.

Grad Split i konferencija Shift nedavno su potpisali trogodišnji ugovor o sponzoriranju konferencije. Tom je prilikom gradonačelnik Krstulović Opara napomenuo da konferencija Shift pridonosi novom smjeru razvoja grada Splita koji neće biti samo turistički, ili grad sporta ili kulture, nego grad biznisa i mladih iz svih krajeva svijeta koji biraju baš naš grad kako bi u njemu stvarali nove vrijednost i ozračje za razvoj IT-ja.

Svaki čovjek koji upravlja, svaki developer traži onaj sveti gral, a taj sveti gral je ona točka preokreta u trenutku kada tražiš način i pronađeš ga, odlučiš i kreneš. Konferencija Shift za Split je upravo ta točka preokreta, izjavio je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Kažu da je sedma godina veze kritična. Ja kažem da je kritična svaka ako se ne trudiš oko nje. Za ovogodišnji Shift uložili smo dodatne napore da poboljšamo sve segmente, od organizacije, tehnike, rasvjete, hrane, mjesta održavanja, govornika, baš sve segmente, izjavio je u ime organizatora Ivan Burazin i zahvalio se svom timu i sponzorima na podršci.

Gosti i predavači iz velikih svjetskih tvrtki

Peter Hopwood (Foto: Shift) (Foto: Shift)

Dvodnevna konferencija na kojoj svoja izlaganja održavaju predstavnici poznatih tvrtki kao što su Google, RedHat, Amazon, Mozilla, Netflix, Shopify itd., ali i manjih timova i poduzeća, pobudila je veliki interes publike, medija i studenata. Odaziv je bio impresivan, čak se tražila i karta više. Izlaganja su usmjerena prvenstveno na razvoj softvera, IT dizajn i poduzetništvo i nude vrijedne informacije ljudima koji se bave ili se namjeravaju profesionalno baviti IT-jem.

Prvi dan počeo je s respektabilnim govornicima koja su popunili dvorane i visoko podigli ljestvicu očekivanja za nadolazeće govornike. Predavanje kojim je otvorena konferencija bilo je ono Vladimira Končara (Design Team Lead) iz tvrtke Five, a na pozornici su se zatim izmjenjivali redom Sean Larkin (Technical Program Manager – Microsoft), Tiffany Tse (Developer Advocacy - Shopify) Marc Abraham (Global Product Tank Coordinator – Mind the Product), Patrick Dejardins (Senior Software Engineer – Netflix), Keyfer Mathewson (Front End Developer – Shopify), Kathy Simpson (Director of Product – Github), Luca Cipriani (CIO – Arduino), Tarik Makota (Partner Solutions Architect - Amazon Web Services), Cyrille Fauvel (Worldwide Sr. Manager – Autodesk), a prvi dan je zatvoren zanimljivim predavanjem Marca Cecconija (Engineering Manager - Toptal).

Ovogodišnji program konferencije odvijat će se na svim razinama HNK-a paralelno. Sve ih je naravno, nemoguće stići, no širina ponude upravo je jedna od vodećih prednosti Shifta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju