AMD-ova FSR 2 tehnologija probila se u preko 50 videoigara

Točniji izračun vektora gibanja, pokreta prepoznavanje skrivenih elemenata scene, bolja temporalnu stabilnost, bolje prepoznavanje prozirnih površina i čestica.

Martina Čizmić | 18.12.2022. / 10:56

Screenshot iz Need For Speed Unbound (Foto: AMD)

 Otkako je objavljena, prije šest mjeseci, tehnologija AMD FidelityFX Super Resolution 2, temeljena na najnaprednijem temporalnom algoritmu, naišla je na iznimno pozitivan prijem među developerima. S izdavanjem poboljšanja kvalitete u verziji 2.1 prije tri mjeseca, ekspanzija FSR 2 tehnologije je eksplodirala. FSR 2.1 ispravio je sve uočene nedostatke izvornog algoritma, donoseći točniji izračun vektora gibanja, pokreta prepoznavanje skrivenih elemenata scene, bolju temporalnu stabilnost, bolje prepoznavanje prozirnih površina i čestica. 

Najnoviji naslov koji koristi AMD FSR 2.1 tehnologiju je besplatno ažuriranje sljedeće generacije The Witcher 3: Wild Hunt, koje je upravo lansirano. CDPROJECT RED je već implementirao FSR 2.1 u posljednjem ažuriranju za Cyberpunk 2077 i na temelju pozitivnog razvojnog iskustva i rezultirajuće stručnosti, FSR 2.1 je također implementiran u Nex-gen ažuriranju za Witcher 3, donoseći značajno ubrzanje za vlasnike svih grafičkih kartica.

Još jedan hit naslov ove blagdanske sezone - impresivni horor "The Callisto Protocol" stiže s podrškom za AMD FSR 2.1, baš kao i Marvelov Spider-man Remastered. Posebno treba istaknuti rad developera jedinstvenog ovogodišnjeg hita - "Scorn", beogradskog studija Ebb Software, koji je u svoju horor igru implementirao i AMD FSR 2.1.

AMD nastavlja poboljšavati FSR 2 tehnologiju te s izlaskom novog Need for Speed: Unbound, kao i najnovijeg updatea za Forza Horizon 5, stiže FSR 2.2 koji donosi novu razinu kvalitete temporalnog skaliranja slike u najzahtjevnijim uvjetima ekstremno brze promjene frameova i položaja kamere u trkaćim igrama. Upravo iz tog razloga, sljedeća igra za koju uskoro stiže zakrpa s podrškom za FSR 2.2 je omiljena simulacija Formule 1 - "F1 22" legendarnog studija Codemasters.

AMD FidelityFX Super Resolution našao je mjesto u preko 220 igara u osamnaest mjeseci od lansiranja. Od njih više od 50 dolazi s podrškom za FSR 2 tehnologiju, a sljedeće godine će ih biti još više.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti