Antistres terapija za odvikavanje od društvenih mreža

U moru raznih aplikacija za “on-line” život, ova će vam pokazati koliko je sve to skupa ponekad besmisleno

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.06.2017. / 16:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Društvene mreže odavno nisu samo dio života ogromnog broja ljudi, za mnoge one su postale - način života. Ovisnost o svojim profilima na društvenim mrežama i još više reakciji na osobne objave popriličnom broju ljudi je postala važnija od onoga što rade sa svojim stvarnim životom. Ima li tome lijeka i može li se tome stati na kraj bez pomoći stručnjaka? Teško, jer mnoge se studije bave ovisnošću o društvenim mrežama, a ta je ovisnost postala “ravnopravna” mnogim drugim oblicima ovisnosti, koje u pravilu doživljavamo ozbiljnijima. Društvene mreže, da ne bi bilo zabune, nisu same po sebi uopće loše, dapače, uglavnom su korisne, zabavne i edukativne, ali loše je, baš kao i u svemu, kada se s cijelom tom virtualnom pričom počne pretjerivati do te mjere da se gubi svaki smisao.

Jedno od rješenja bi mogla biti nova aplikacija ili kako su je neki nazvali “društvena mreža za one koji baš ne vole društvene mreže”, što je samo po sebi super kontradiktorno, no možda vrijedi probati. Stvarčica je nazvana Binky i kako su to dobro detektirali mnogi stručnjaci poprilično je rudimentarna (neki tvrde i glupa), ali upravo u tome je njezina veličanstvenost, slažu se oni koji su je probali. Binky, začudo, radi gotovo sve što rade i “prave” društvene mreže i aplikacije, poput Facebooka ili Twittera. Možete pregledavati bezbrojne “feedove”, lijepiti “lajkove”, čak i komentirati, ako u međuvremenu to sama aplikacija ne odradi umjesto vas. U čemu je onda tajna cijele ove priče? U tome što nema šanse da netko vidi bilo koju od vaših objava, niti zalijepi svoju reakciju na vašu reakciju, zapravo se što radite u aplikaciji radite da - nitko ne bi vidio.

Ali, autori aplikacije upravo to ističu kao najveću prednost, jer tako “barem nećete zamrziti svoje prijatelje na društvenim mrežama”. Usput autor cijelu stvar deklarira kao “najbolju antistres terapiju” kada su u pitanju društvene mreže. Nismo sigurni ima li sve ovo ikakvog smisla, ali da je posebno svakako jest, pa možete isprobati, ali samo ako koristite uređaje s Appleovim iOS mobilnim operativnim sustavom. Binky je za preuzimanje dostupan ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti