U ratu između Epic Gamesa i Applea najveće kolateralne žrtve su ljubitelji Fortnitea, koji više na svoje telefone ne mogu skinuti popularnu igru, a onima koji ga već imaju instaliranog neće biti dostupne nove nadogradnje. Neki vlasnici iPhonea u tome su vidjeli poslovnu priliku i šansu da zarade nekoliko stotina, a oni najambiciozniji i 10-ak tisuća dolara. Naime, proteklih nekoliko dana na eBayu se pojavio veliki broj iPhonea uz čije oglase stoji da dolaze s instaliranim Fortniteom.

Slika nije dostupna Apple i Google izbacili Fortnite iz trgovina aplikacija za iPhone i Androide

Dok su neki prodavači skromni i traže realne cijene od nekoliko stotina dolara, mali broj njih stavio je astronomske cijene pokušavajući izvući što više novca od trenutačne situacije i nemogućnosti preuzimanja Fortnitea na iPhone. Tako se može pronaći oglas u kojem se za iPhone X s Fortniteom traži 10 tisuća dolara, odnosno oglas za iPhone XR s instaliranom popularnom igrom s cijenom od 10 tisuća dolara, a vjerojatno najambiciozniji prodavač traži 18 tisuća dolara za model 11 Pro Max.

Nije teško zaključiti kako nema navale za ovim ponudama, no na eBayu možemo pronaći oglase za telefone koji se prodaju po cijenama od nekoliko tisuća dolara koji imaju nekoliko ponuda, no na stranici Mac Rumors kažu kako je najvjerojatnije riječ o lažnim ponudama.

Fortnite Chapter 2 Fortnite najviše zaradio i prošle godine: Besplatne igre ostvarile prihode veće od 87 milijardi dolara

Pred Appleom i Epic Gamesom sada je pravna borba te će neslaganja oko politike u App Storeu pokušati riješiti sudskim putem, a iz Cookove kompanije jasno su dali do znanja da se Fortnite može vratiti u njihovu trgovinu aplikacija, no tek kad pristanu na pravila korištenja koja su nedavno prekršili i zbog kojih je Fortnite izbačen. Trenutačno se čini da to neće biti tako skoro.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju