Concept UFO: Prijenosna igraća konzola za PC igre

Alienwareov koncept dlanovne igraće konzole uvelike podsjeća na Nintendov Switch, no namijenjen je igranju PC igara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.01.2020. / 08:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni telefoni mnogima su postali omiljena/jedina igraća konzola, što je uvelike utjecalo na gamersko tržište pa je tako Sony podigao bijelu zastavu s prijenosnim PlayStationom i prije nekoliko godina umirovio taj nekoć prilično popularan gadget. Da potreba za prijenosnim konzolama ipak postoji, pokazao je Nintendo – njihov Switch može se koristiti kao klasična konzola povezana s televizorom ili samo kao klasična dlanovna konzola. Lite verzija Switcha čak se ne može povezati s TV-om, već je namijenjena isključivo mobilnom igranju.

Slika nije dostupna Nintendo prodao gotovo 20 milijuna Switch konzola

Alienware je na sajmu CES predstavio dlanovnu konzolu koja uvelike podsjeća na Switch, no postoji jedna velika razlika – taj je uređaj namijenjen igranju PC igara. Ukratko, ta je kompanija komponente PC računala smjestila u konzolu poput Switcha koja radi na Windowsima 10 tako da će se na njoj moći igrati igre kao na prijenosnicima ili stolnim računalima. Odnosno, možda će se moći igrati jer je riječ samo o konceptu za koji nije poznato hoće li jednom postati komercijalan proizvod, no sama je ideja i više nego zanimljiva.

Osim što izgleda poput Nintendove konzole, Concept UFO od japanske kompanije "posudio" je i ideju odvojivih kontrolera smještenih na bokovima uređaja, a ima i stalak koji omogućuje postavljanje uređaja na ravne površine. Također, može se povezati i s televizorom pa se, umjesto na malom ekranu, u igrama može uživati i na velikim TV ekranima.

Dijagonala ekrana iznosi 8 inča, uz rezoluciju od 1900 x 1200 piksela (Switch ima manji, 6,2-inčni ekran rezolucije 1280 x 720 piksela), konzolu pokreće deseta generacija Intelovih procesora, a iz Alienwarea spominju i odličnu bateriju. Mnogo toga, dakle, još nam nije poznato – od modela samog procesora, memorije, grafike i slično. Jasno je da na tako malom uređaju nećemo moći uživati u najjačim igrama, barem ne na visokim postavkama, kao i na računalima, a prema novinarima koji su dosad isprobali UFO, pokazalo se da se ta mala, ali snažna konzola bez većih problema nosi s većim brojem igara poput Rocket Leaguea, World Wara Z, Mortal Kombata 11 i drugih.

Nintendo Switch Lite Sada je i službeno: Nintendo predstavio jeftiniju verziju konzole Switch

Još jedna nepoznanica jest i cijena konzole, no s obzirom na to da u kompaniji još nisu odlučili hoće li uopće plasirati taj proizvod na tržište, jasno je da im cijena trenutačno nije u prvom planu.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti