Disney dogovorio suradnju s Epic Gamesom: Gradit će svijet koji će biti kombinacija Fortnitea i Disneyja

Ovo nije prva suradnja Disneyja i Epic Gamesa, ali je vjerojatno najveća do sad.

Martina Čizmić | 08.02.2024. / 08:52

Novi svijet koji stvaraju Disney i Epic Games (Foto: The Walt Disney Company)

Walt Disney i Epic Games objavili su kako će surađivati na izradi potpuno novog svijeta igara i zabave. Kako su naveli u priopćenju, Disney će uložiti 1,5 milijardi dolara za stjecanje vlasničkog udjela u Epic Gamesu, ako regulatori to odobre.

Ova suradnja omogućit će korisnicima mnoštvo prilika za igranje, gledanje, kupnju i bavljenje sadržajem, likovima i pričama iz Disneyja, Pixara, Marvela, Star Warsa, Avatara i drugih, a sve će biti temeljeno na Epicovu Unreal Engineu.

NASA Mars XR Challenge NASA s kreatorima Fortnitea stvorila virtualni Mars: Traže programere koji će složiti scenarije za obuku budućih astronauta

Naš uzbudljivi novi odnos s Epic Gamesom spojit će Disneyeve voljene brendove i franšize s iznimno popularnim Fortniteom u transformacijskom novom svemiru igara i zabave, rekao je Robert Iger, glavni izvršni direktor tvrtke Walt Disney. Ovo je Disneyjev najveći ulazak u svijet igara i nudi značajne prilike za rast i širenje. Jedva čekamo da obožavatelji iskuse Disneyeve priče i svjetove koje vole na revolucionarne nove načine.

Disney je bila jedna od prvih kompanija koja je vjerovala u potencijal spajanja svojih svjetova s ​​našima u Fortniteu i koristi Unreal Engine u cijelom svom portfelju, rekao je Tim Sweeney, izvršni direktor i osnivač Epic Gamesa. Sada surađujemo na nečem potpuno novom kako bismo izgradili postojan, otvoren i interoperabilan ekosustav koji će okupiti Disney i Fortnite zajednice.

Disney i Epic Games angažirali su stotine milijuna igrača kroz Fortnite integracije sadržaja, sezonske suradnje, aktivacije unutar igre i događaje uživo, uključujući Marvel Nexus War s Galactusom , koji je privukao više od 15,3 milijuna igrača.

Slika nije dostupna Epic Games i Lego najavili suradnju na razvoju metaversa koji će biti siguran za djecu

Unreal Engine koristi se za proizvodnju sredstava i sadržaja u cijelom Disneyevom portfelju, uključujući razvoj videoigara poput Kingdom Hearts 3 i Star Wars Jedi: Survivor; u kinematografskoj montaži i animaciji za film i streaming; i u stvaranju više od 15 atrakcija u Disneyjevim parkovima kao što je Millennium Falcon: Smugglers Run at Star Wars: Galaxy's Edge.

Sve se to nadovezuje na sudjelovanje Epic Gamesa u programu Disney Accelerator 2017., koji nastoji utjecati na budućnost tehnologije i zabave.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti