Djeca su postala ovisna: Zabranjena jedna od najpopularnijih mobilnih igara

Nakon što je jedna savezna država u Indiji zabranila PUBG, na zabranu su se odlučili i u Nepalu u kojem smatraju da igra loše djeluje na djecu koja su o njoj previše ovisna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.04.2019. / 16:32

PUBG (Foto: AFP)

Roditelji sve teže mogu kontrolirati vrijeme koje njihova djeca provode s mobilnim uređajima, a zbog ovisnosti o telefonima i igrama poput Fortnitea i PUBG-a, dio njih ne izvršava svoje školske i ostale živote obveze. Dok roditelji pokušavaju pronaći način da naprave balans između učenja i igranja videoigara, u Nepalu su se odlučili na radikalan potez s kojima će olakšati roditeljima posao – u potpunosti su zabranili igru PlayerUnknown`s Battlegrounds!

Kao objašnjenje zabrane navedena je ovisnost djece i tinejdžera u Nepalu o ovoj igri, kao i nasilan sadržaj te općenito negativan učinak koji igra ima na djecu. Regulatorno tijelo zaduženo za telekomunikacije tako je od svih pružatelja internetskih usluga i mobilnih operatora zatražilo blokiranje streaminga ove igre.

Ako niste još čuli za PUBG, riječ je o igri baziranoj na sličnom principu kao i Fortnite (čak se na tržištu pojavila ranije) u kojem se veliki broj igrača bori za opstanak i preživljavanje. Iako PUBG nije popularan poput Fortnitea, u njoj uživaju milijuni ljudi diljem svijeta, pogotovo djece.

Ovo nije prva zabrana za PUBG – početkom prošlog mjeseca igra je zabranjena i u indijskoj saveznoj državi Gujarat u kojoj živi više od 60 milijuna ljudi. Razlog zabrane i u ovom slučaju je prevelika ovisnost učenika i studenata o igri, a jedan ministar iz savezne države Goa igru je nazvao "demonom svake kuće".

Zabranu, naravno, dio mladih nije poštovao, a da su u Gujaratu ozbiljni pokazala su, vjerovali ili ne, uhićenja te su mladići koji su igrali PUBG završili u zatvoru.

Izvor: Reuters

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti