Elon Musk kaže da zaposlenici Twittera moraju biti tvrdokorni ili napustiti tvrtku

Novi vlasnik Twittera Elon Musk upozorio je u srijedu da sve osoblje komunikacijske platforme mora biti krajnje tvrdokorno ili mu prijeti otkaz i jedino će izvanredne performanse biti zadovoljavajuće.

Goran Mikić | 16.11.2022. / 23:40

Galerija

Zaposlenici Twittera u ponoćnoj su e-poruci, koju je vidio The Washington Post, doznali da do četvrtka moraju odlučiti hoće li ostati u tvrtki.

Oni koji žele nastaviti raditi na Muskovoj novoj inačici Twittera trebaju kliknuti na poveznicu u poruci, a oni koji to ne učine u zadanom roku bit će automatski otpušteni i dobit će otpremninu koja odgovara trima mjesečnim plaćama.

"U budućnosti, kako bismo izgradili probijajući Twitter 2.0 i uspjeli u sve kompetitivnijem svijetu, morat ćemo biti krajnje tvrdokorni. To će značiti dugotrajan i veoma intenzivan rad. Jedino će izvanredne performanse biti zadovoljavajuće", napisao je Musk.

Pedesetjednogodišnji milijarder zatim je zahvalio svima koji su pomogli Twitter učiniti uspješnim. Dodao je da će tvrtka u većoj mjeri biti vođena inženjerski i oni koji proizvode odličan softver činit će većinu u timu.

E-mail, zajedno s novom politikom povratka u urede, dolazi samo nekoliko tjedana nakon što Musk otpustio otprilike 50 posto Twitterove radne snage, koju je činilo 7500 ljudi.

Bio je to jedan od njegovih prvih poteza kao upravitelja Twittera, koji je kupio za 44 milijarde dolara 27. listopada. Musk je istog dana otpustio izvršnog upravitelja Paraga Agrawala, financijskog direktora Neda Segala, pravnicu Vijayu Gadde i pravnog savjetnika Seana Edgetta. Sam je sebe postavio za jedinog člana upravnog odbora, dok je sve ostale članove smijenio.

Nakon otpuštanja osnivač SpaceX-a branio je svoje postupke govoreći da nije imao izbora, već da je morao smanjiti broj zaposlenika jer tvrtka posluje s dnevnim gubitkom od četiri milijuna dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti