EStars League turnir otkrit će koji zagrebački fakultet ima najbolju esport ekipu

FSB je za održavanje turnira osigurao veliki amfiteatar fakulteta u kojem turnir u živo može pratiti veći broj gledatelja pritom poštujući propisane epidemiološke mjere.

Martina Čizmić | 05.04.2022. / 15:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zagrebački studenti, uz to što na fakultetima stječu nova znanja i iskustva, imaju priliku i odmjeriti snage u sve popularnijim esport natjecanjima. Tako je Fakultet strojarstva i brodogradnje Zagreb organizirao pozivni turnir eSTARS League na kojem će uz njegove timove, svoja esport umijeća pokazati i timovi Fakulteta elektronike i računarstva, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i RIT Croatia.

Turnir će se održati od 22. do 27.04., a želja je organizatora da preraste u redoviti godišnji turnir s prijelaznim peharom. 

Kako ističu organizatori, FSB je za održavanje turnira osigurao veliki amfiteatar fakulteta u kojem turnir u živo može pratiti veći broj gledatelja pritom poštujući propisane epidemiološke mjere.

Timovi od po 5 igrača međusobno će se natjecati u najpopularnijim turnirskim igrama CS:GO, League of Legends dok se u igri Rocket League natječu timovi sastavljeni od po 3 igrača. Format natjecanja za CS:GO i League of Legends je BO1 u polufinalnim mečevima a BO3 u finalu, dok je za Rocket League polufinale BO3 te BO5 za finale.

Ističu kako će gledateljima najzanimljiviji dio turnira biti finale koje je na rasporedu 24.04. od 12:00 do 19:00 sati. Tijekom trajanja samih borbi, gledatelji će se natjecati u navijanju za svoje timove, pogađanju pobjednika svakog od mečeva, te po završetku turnira, dobro zabaviti na velikom After partyju na kojem će uz vrhunsku studentsku zabavu biti i dodjela nagrada pobjednicima.

Sponzori su za svakog prijavljenog gledatelja osigurali sponzorski poklon paket dobrodošlice, kao i vrijedne nagrade koje će gledatelji biti u mogućnosti osvojiti u igrama za gledatelje tijekom samog natjecanja. Kako bi imali priliku bodriti timove uživo, gledatelji se moraju prijaviti na web stranici turnira. Organizatori napominju da je broj gledatelja ograničen pa bi se zainteresirani trebali prijaviti što prije. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti