Evo kako jednostavno prebaciti i backupirati fotografije s Facebooka na Google

Ako želite backupirati svoje fotografije i videozapise s Facebooka na Googleov oblak, to brzo i jednostavno možete napraviti u nekoliko klikova mišem.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.05.2020. / 11:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mnogi svakodnevno objavljuju fotografije na Facebooku te se tijekom godina korištenja na Fejsu može skupiti više tisuća fotografija. Za one koji žele backupirati te fotografije i videozapise ili ih samo prebaciti na neki drugi servis za slučaj da nešto pođe po zlu na Fejsu (npr. ako im netko hakira i obriše račun ili ako dođe do nekih problema sa samom društvenom mrežom), postoji jednostavno rješenje kojim mogu u samo nekoliko klikova mišem prebaciti sadržaj na Google, odnosno Googleove fotografije.

Slika nije dostupna Facebook je razvio chatbot s umjetnom inteligencijom koja razgovara poput čovjeka

Pri tome treba voditi računa o prostoru koji vam je dostupan na Googleu - svim korisnicima na početku je dodijeljeno 15 GB koji se koriste i za Gmail i postojeće pohranjene fotografije, tako da je dostupna količina prostora za većinu korisnika puno manja, što mnogima ipak neće biti dovoljno. Korisnicima kojima je potrebno više prostora dostupna je mogućnost kupovine dodatnih GB, pa će vas tako 100 GB prostora na Googleovu oblaku stajati 139 kuna godišnje ili 16 kuna mjesečno.

Za prebacivanje fotografija i videozapisa s Facebooka na Google prvo je potrebno otići na postavke u gornjem desnom kutu ekrana i tamo kliknuti na "Vaše informacije na Facebooku". Tu se, među inim, nalazi opcija "Prenesite kopiju svih fotografija ili videozapisa", a kada odaberete "Prikaži", pojavit će se opcija odabira odredišta na koji se može pohraniti, tj. backupirati sadržaj.

Slika nije dostupna Facebook predstavio novu reakciju na objavu - virtualni zagrljaj

Trenutačno je pod odabirom odredišta dostupan samo Google, odnosno Google Photos, pa je potrebno kliknuti na tu opciju te odabrati želite li prebaciti fotografije ili videozapise. Nakon toga potrebno je potvrditi račun, tj. upisati šifru za Facebook te dati dopuštenje aplikaciji za prebacivanje sadržaja. Za kraj treba kliknuti na potvrdu prijenosa i prebacivanje sadržaja će početi.

Koliko će prebacivanje trajati, ovisi, naravno, o količini, tj. težini sadržaja, a kada transfer bude gotov, Facebook će vam poslati obavijest o tome.

Izvor: ZDnet

  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti