Facebook će vas od sada svakodnevno podsjećati na vašu prošlost

Ako ste jedan od milijardu korisnika najpopularnije društvene mreže na svijetu, od sada Facebook možete koristiti kako biste automatski slavili vaša važna sjećanja - htjeli vi to ili ne.

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.03.2015. / 14:48

Facebook će vas od sada svakodnevno podsjećati na vašu prošlost

Ako ste jedan od milijardu korisnika najpopularnije društvene mreže na svijetu, od sada Facebook možete koristiti kako biste automatski slavili vaša važna sjećanja - htjeli vi to ili ne.

Facebook je predstavio alat pod nazivom "On This Day2", koji prikuplja sve važne podatke poput rođendana, godišnjica, vjenčanja i obaviještava vas o ovim posebnim trenucima na posebnoj stranici, putem News Feeda ili mobilne aplikacije.

Kompanija je ovu funkciju testirala nekoliko godina, a sada su ju napokon i premijerno predstavili.

Facebook će vas od sada svakodnevno podsjećati na vašu prošlost

Za sada ne postoji način da ovu funkciju izbacite s vaše stranice, ali Facebook je potvrdio da će za ukljanjanje neugodnih sjećanja poput postova bivših ljubavi i slično, biti zadužen poseban algoritam.

Ipak, ova nova funkcija neće biti ograničena samo na rođendane i posebne dane, već će prikazivati i postove na kojima ste označeni, kao i statuse. Ako se pojavi neki post kojim baš i niste oduševljeni ili biste jednostavno željeli da ostane neka daleka uspomena, moći ćete ga obrisati.

Facebookova nova funkcija uskoro bi trebala biti dostupna svim korisnicima na ovom linku

Foto: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti