Facebook potiho pustio u pogon aplikaciju za memeove Whale

Facebook je ispod radara pustio aplikaciju Whale. Riječ je o eksperimentalnoj aplikaciji za izradu memeova, a trenutačno je dostupna isključivo kanadskom tržištu.

Branimir Vorša | 19.11.2019. / 12:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklog tjedna, potiho, Facebook je u pogon pustio novu aplikaciju za izradu popularnih memeova - Whale. Aplikacija je trenutačno dostupna samo putem kanadskog App Storea (jer je zasad puštena samo na kanadskom tržištu).

U opisu te aplikacije stoji da se može koristiti za obradu vlastitih fotografija ili generičkih fotografija, koje se onda mogu dijeliti putem platformi društvenih mreža poput Instagrama i Messengera.

Slika nije dostupna Facebook potiho potvrdio problem koji bi mogao ugroziti sve korisnike WhatsAppa

Slika nije dostupna Može li društvena mreža bez oglasa ugroziti Facebook? Suosnivač Wikipedije misli da može

Aplikaciju je za Facebook razvio njihov tim New Product Experimentation (NPE), koji je ranije 2019. godine uspostavljen kako bi radio na razvoju novih eksperimentalnih aplikacija za Facebook.

Facebookovi eksperimenti s novim aplikacijama dolaze usred meteorskog uspona videoorijentirane kineske društvene mreže TikTok, koja je izrazito popularna kod mlađih korisnika.

Aplikacija Whale pridružuje se tako dugoj listi eksperimentalnih aplikacija koje je ili lansirao ili kupio Facebook, a među njima su including Moments, Notify, Lifestage, Poke, Slingshot, Tbh, Moves i Hello.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti