Facebook priprema novu zasebnu aplikaciju namijenjenu za anonimno dopisivanje

Iako se za sada ne zna puno o toj misterioznoj aplikaciji, New York Times prenosi kako bi se aplikacija trebala pojaviti u narednim tjednima, te bi mogla omogućavati korisnicima anonimno predstavljanje.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 08.10.2014. / 11:02

Facebook priprema novu zasebnu aplikaciju namijenjenu za anonimno dopisivanje

Iako se za sada ne zna puno o toj misterioznoj aplikaciji, New York Times prenosi kako bi se aplikacija trebala pojaviti u narednim tjednima, te bi mogla omogućavati korisnicima anonimno predstavljanje.

Naravno, ovo je sasvim drugačija filozofija koju Facebook ima na svojoj društvenoj mreži jer znamo kako se na njoj morate koristiti pravim imenom i prezimenom koja su dostupna javnosti.

No pojavom servisa poput Secret i Whisper, a koji omogućuju objavljivanje anonimnih statusa, te mega popularnog Reddit-a koji nudi svojevrsnu privatnost korisnicima, Facebook je odlučio iskoračiti i na ovo, prilično drugačije tržište.

Za sada je nepoznato kako će se aplikacija ponašati, odnosno što će omogućavati, no jedno je sigurno, a to je da će Facebook vrlo teško uvjeriti svoje korisnike da će ova aplikacija biti anonimna, odnosno nuditi mogućnost skrivanja identiteta. S jedne strane i na samom Facebooku imaju prilično puno problema oko toga, a u novoj aplikaciji taj bi se problem mogao višestruko povećati.

Smatra se kako je cilj ove aplikacije pružiti forum za otvorenu komunikaciju gdje korisnici ne moraju brinuti oko ljudi koji su na neki način povezani s komentarima s pravim identitetom.

Pitanje ostaje hoće li Facebook zaista objaviti ovu aplikaciju, ili će to samo ostati njihov interni test projekt.

Izvor, foto TechCrunch

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti