Facebook udara svoj pečat na WhatsApp i Instagram

Analitičari ističu kako je ovo pomalo kontroverzna odluka Facebooka, ali očekivana s obzirom na to da su najavili ujedinjavanje Instagram, WhatsApp i Messenger platformi za dopisivanje.

Martina Čizmić | 03.08.2019. / 09:09

WhatsApp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

WhatsApp i Instagram su već godinama u Facebookovom vlasništvu, no ništa u tim aplikacijama to nije odavalo. Tek ako su korisnici malo pomnije čitali podatke o aplikaciji ili pretraživali stranice za pomoć mogli su vidjeti da Facebook ima "svoje prste" u tome.

No, to će se uskoro promijeniti. I WhatsApp i Instagram će uz svoje originalno ime dobiti dodatak "from Facebook" (od Facebooka).

Ovisnost o telefonima (Foto: Thinkstock) Novi zakon mogao bi radikalno promijeniti Facebook, Instagram, YouTube i druge mreže

Kako pojašnjavaju iz Facebooka, žele biti što jasniji i otvoreniji oko svog vlasništva nad tim aplikacijama. Tako će novo ime biti istaknuto u App Storeu i Google Play Storeu, ali ne i na korisničkim telefonima. Tamo će i dalje ostati vidljiva "stara" imena.

Analitičari ističu kako je ovo pomalo kontroverzna odluka Facebooka, ali očekivana s obzirom na to da su najavili ujedinjavanje Instagram, WhatsApp i Messenger platformi za dopisivanje.

WhatsApp (Foto: AFP) Zuckerberg planira veliko spajanje? Šef Facebooka mogao bi krenuti u promjenu koju će osjetiti mnogi

Naime, do sad su se skandali većinom vezali uz Facebookovo ime, dok su Instagram i WhatsApp (više-manje) ostali netaknuti. Ali nakon što su iz Facebooka otišli suosnivači i Instagrama i WhatsAppa, čak su se spominjale neke trzavice na osobnoj razini između Zuckerberga i suosnivača tih aplikacija, postalo je jasno Facebook želi što više centralizirati kontrolu nad tim dokupljenim aplikacijama.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti