Facebook za probleme s fotografijama krivi grešku prilikom održavanje sustava

Iako Facebook i Instagram satima nisu prikazivali fotografije i videe, iz Facebooka ne žele otkriti hoće li obeštetiti oglašivače.

Martina Čizmić | 04.07.2019. / 10:26

Facebook, ilustracija (Foto: AFP)

Društvena mreža Facebook objavila je u noći na četvrtak da je problem s učitavanjem i slanjem medijskog sadržaja na njezinim aplikacijama i platformama riješen.

U srijedu mnogi korisnici diljem svijeta nisu mogli slati ni primati fotografije, videe i druge dokumente preko društvenih mreža među kojima su bili i WhatsApp i Instagram, nakon čega su iz Facebooka javili da rade na rješavanju problema.

Facebook, ilustracija Nakon 9 sati "nestanka", fotografije i videi se vratili: Iz Facebooka se ispričavaju, ali ne otkrivaju što je bilo

"Tijekom jednog od našeg operativnog održavanja sustava prouzrokovali smo problem koji je korisnicima otežao slanje i učitavanje slika i videa", rekli su iz Facebooka.

Facebook, koji dnevno zaradi desetak milijuna dolara od oglašavanja, odbio je odgovoriti na pitanje hoće li refundirati troškove tvrtkama. U sličnom incidentu koji se dogodio u ožujku kompanija je rekla da će razmisliti o nadoknadi troškova oglašivačima zbog izgubljenog prostora.

"Izgleda da je zastoj povezan s unutarnjom infrastrukturom ili problemima s aplikacijom", rekla je kompanija ThousandEyes, koja nadzire svjetski promet na internetu.

Djelomični prekidi izazvali su frustracije korisnika ove najveće društvene mreže na svijetu, od kojih su se mnogi požalili na Twitteru.

Kod više od 14.000 korisnika zabilježen je problem s Instagramom, dok se više od 7500 korisnika žalilo zbog Facebooka, a 1600 zbog WhatsAppa, tvrdi stranica za nadzor Downdetector.com.

Karta koju je stranica objavila pokazala je da je problem najviše zahvatio dijelove Europe i Sjedinjenih Država.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti