Ferrari predstavio hiperautomobil koji će biti dostupan samo u Gran Turismu

Htjeli smo napraviti viziju budućnosti dizajniranu bez ograničenja, ali rođenu iz Ferrarijeva neusporediva shvaćanja inženjerstva, aerodinamike i budućih tehnologija, i dostavljenu u digitalni svijet, poručili su iz Ferrarija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 28.11.2022. / 14:53

Ferrari Vision Gran Turismo (Foto: Ferrari)

Prije nešto manje od deset godina Gran Turismo pokrenuo je svoj projekt Vision u okviru kojeg neki od najveći proizvođača automobila predstavljaju svoje automobile u virtualnom svijetu ove igre. Dizajneri i inženjeri tako imaju priliku pustiti mašti na volju i pokazati kako bi mogli izgledati njihovi automobili kada ne bi postojala različita ograničenja u proizvodnji stvarnih vozila.

Ferrari Ferrari ima velike ambicije na tržištu električnih automobila

Takve su Vision automobile do sada već predstavile kompanije poput Jaguara i Mercedes-Benza, a prošlog tjedna red je došao i na - Ferrari. Model koji je predstavljen bit će dostupan dva dana prije Božića unutar Gran Turisma 7 tako da će ljubitelji virtualne brzine moći uživati u vožnji novim super automobilom cestama GT-a.

Iako je riječ o virtualnom modelu, Ferrari mu je posvetio pažnju kada se radi o stvarnom automobilu kojim će jednom bogataši juriti cestama diljem svijeta. Dizajn je inspiriran sportskim prototipovima iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća koji su zabilježili velike uspjehe na utrkama 24 sata Le Mansa i Daytona.

U skladu s trendovima, Ferrari Vision Gran Turismo hibridni je automobil (riječ je o modelu za samo jednu osobu) koji pokreće još ekstremnija verzija V6 motora kakav će kompanija ugraditi u model 499P namijenjen utrkama te dodatna tri električna motora, a ukupna snaga iznosit će više od 1000 KS. Virtualni Ferrari težak je 1250 kg, do stotke može ubrzati u manje od dvije sekunde, dok maksimalna brzina iznosi više od 350 km/h.

Mercedes Nevjerojatna cifra! Prodan je najskuplji automobil na svijetu

Htjeli smo napraviti viziju budućnosti dizajniranu bez ograničenja, ali rođenu iz Ferrarijeva neusporediva shvaćanja inženjerstva, aerodinamike i budućih tehnologija i dostavljenu u digitalni svijet kako bi je mogla iskusiti potpuno nova publika, komentirao je ovaj projekt direktor dizajna u Ferrariju Flavio Manzoni.

Izvor: Auto Evolution
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti