Finale 9. sezone A1 Adria Lige donosi još napetije okršaje najboljih hrvatskih esportaša

Finalni online okršaj u FIFA12 komentirat će svima dobro poznati gamer, PVT Mole i to iz pop-up studija u Osijeku koji će biti postavljen u sklopu Pannonian Challengea.

Martina Čizmić | 15.06.2022. / 09:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najbolji hrvatski esportaši odmjerit će snage u finalu devete sezone A1 Adria League koje će se održati u sklopu gaming festivala Reboot Online Games Week. 

Tko su najbolji regionalni Brawl Stars gameri saznat ćemo već prvi dan natjecanja, 15. lipnja. I ove godine pobjednici će braniti boje A1 Adria Lige na Clash of Leagues, međunarodnom natjecanju u Brawl Starsu u Salzburgu krajem lipnja. Pobjednike finalnih mečeva u preostale dvije video igre, FIFA 22 i Counter Strike: Global Offensiveu, saznat ćemo 17., odnosno 19. lipnja.
Kao i prethodne dvije godine obilježene pandemijskim uvjetima, ljubitelji A1 Adria League pratit će razvoj napete situacije u igraćim arenama na digitalnim kanalima Trovo, Twitch, YouTube i Facebook, na kojima će se streamati sraz najjačih gamerskih titana.

Dodatna motivacija igračima na putu do vrha svakako je i ukupni nagradni fond od čak 200.000 kuna namijenjen ovogodišnjim pobjednicima A1 Hrvatska gaming  natjecanja. 

Uz brojne prednosti, igrači su izloženi i opasnostima u online svijetu. Zato smo kvalifikacije za devetu sezonu A1 Adria Lige otvorili s panel raspravom na temu odgovornog gejmanja. Sigurnost na internetu primarna je tema svih aktivnosti koje A1 Hrvatska pokreće kao regionalni lider u svijetu esporta pa tako ni sama A1 Adria League nije iznimka, istaknula je Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska.

Iz A1 Hrvatska ujedno podsjećaju kako je i ravnopravnost spolova na mreži također u fokusu njihovih aktivnosti. Naime, isticanjem primjera uspješnih žena u esportu i tehnološkoj industriji, žele potaknuti djevojke na školovanje i razvoj karijera u tom svijetu te ujedno i doprinijeti rušenju stereotipa o tehnologiji kao primarno muškom sektoru interesa i karijernog razvoja.

U sklopu finala devete sezone, A1 Adria League je u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu pokrenula humanitarnu akciju za nabavu uređaja koji će pomoći slijepom jedanaestogodišnjem dječaku Luki da neometano prati redovnu nastavu i koristi uređaje poput računala ili mobilnih telefona. 

Finalni online okršaj u FIFA12 komentirat će svima dobro poznati gamer, PVT Mole i to iz pop-up studija u Osijeku koji će biti postavljen u sklopu Pannonian Challengea. Naime, završnice lige održavaju se istovremeno s osječkim Pannonian Challengeom, pa će svi zaljubljenici u ekstremne sportove moći iskusiti gamerske doživljaje iz prve ruke. Na raspolaganju su im mobilni telefoni, Playstation konzole i računala s nekim od najpopularnijih svjetskih igara koje mogu isprobati uz praćenje natjecanja ekstremnih sportaša u kategorijama inline, skate, BMX i romobil. 

Oni koji ipak neće biti u mogućnosti posjetiti Osijek, sve događaje mogu pratiti online.
 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti