Finale Telekom eSports Championshipa uživo na Algebri

Od 907 prijavljenih igrača, u finalu će snage odmjeriti oni najbolji i kući odnijeti bogate nagrade.

Martina Čizmić | 08.06.2023. / 12:07

Gaming, ilustracija (Foto: Getty Images)

U subotu, 10. lipnja, na Visokom učilištu Algebra u Zagrebu održat će se finale regionalnog gaming natjecanja Telekom eSports Championship. Završna natjecanja počinju točno u 10:00 sati, a ulaz je za sve zainteresirane besplatan. Za  one koji ne mogu do Zagreba, osiguran je prijenos na Twitchu

 

Kako ističu organizatori, na ovogodišnje izdanje Telekom eSports Championshipa prijavilo se čak 30 posto više poluprofesionalnih i profesionalnih igrača i timova u usporedbi s prošlom godinom.

Izrazito velik odaziv od 907 igrača u registracijskoj fazi, dokaz je koliko esportu raste popularnost na ovim prostorima. Kao i dosada i ove godine nastojali smo širiti svijest o odgovornom ponašanju u virtualnom svijetu, što je od iznimne važnosti za današnje generacije koje odrastaju u digitalnom dobu. I u budućnosti ćemo nastojati pružati dodatnu vrijednost našim sudionicima, a s obzirom na sve veći interes, vjerujem da ćemo pozitivno utjecati na velik dio mlađe generacije, izjavila je Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Svi mečevi igraju se po principu ‘Best of 3’, što znači da je potrebno pobijediti u dvije runde igranja, a prvi su na rasporedu natjecatelji FIFA-e s početkom u 10:00 sati. Finalisti ove igre su CLA_brstimir i CLA_marac90 koji se pojedinačno bore za nagradu. U igri LOL igra se u timovima i njihovu borbu za prvo mjesto gledat ćemo u 11:30 sati, a najbolji timovi koji su ušli u finale su Void Esports čiji igrači dolaze iz Makedonije, Švedske, Srbije i Rumunjske te Spiritual Zero čiji igrači dolaze iz Hrvatske i Srbije. Zadnja igra u rasporedu je CS:GO u 15:00 sati, a finalisti su Zero Tenacity i Jake bube. Raspored je podložan promjenama, ovisno o trajanju mečeva.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti