Gamer završio u zatvoru zbog smrti nedužnog čovjeka: Posvađao se s igračem tijekom igranja Call Of Duty i pozvao mu specijalce na vrata

Svađa gamera tijekom igranja popularne igrice Call Of Duty dovela je do tragičnih posljedica i smrti posve nedužnog čovjeka.

Branimir Vorša | 16.09.2019. / 09:39

Galerija

Američki tinejdžer proglašen je krivim na sudu i osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog upletenosti u lažni poziv policiji koji je doveo do smrti nedužnog čovjeka i oca dvoje djece u njegovu domu.

Naime, dvojica gamera, Casey Viner iz Ohija i Tyler Barriss, dogovorili su se za takozvani "swatting" poziv policiji. Riječ je o pozivu kojim se prijavljuje krajnje ozbiljna i opasna situacija, na koju reagira specijalna policija.

Povod za poziv bila je svađa sa Shaneom Gaskillom, još jednim gamerom tijekom igranja popularne računalne igre Call Of Duty.

Zatvor (Foto: Thinkstock) Haker koji je gamerima "ukrao Božić" osuđen na zatvorsku kaznu

Razerov toster Prvotravanjska šala postaje stvarnost: Gameri dobivaju svoj – toster

Barriss je nakon svađe nazvao policiju predstavljajući se kao Gaskill i prijavio kako drži svoju obitelj za taoce u svojem domu. Barriss je policiji dao i adresu u Kanzasu za koju je vjerovao da je Gaskillova.

Ipak, ispostavilo se da je adresa koju je dao policiji zapravo adresa Andrewa Fitcha, oca dvoje djece iz Kanzasa koji nije imao nikakve veze niti s jednim od trojice navedenih gamera.

Poziv se dogodio 28. prosinca 2017. godine, a Barriss je policiji u pozivu rekao da je upucao oca te da ostatak obitelji drži zatočenima u kući.

Kad je specijalna policija stigla na adresu, dogodilo se ono najgore i posve nedužan Andrew Fitch je ubijen jer je, prema riječima jednog od policajaca, pomaknuo ruke prema pojasu.

Barriss i Viner priznali su krivnju, a Viner je proglašen krivim za urotu i ometanje pravde. Nakon izdržavanja kazne od 15 mjeseci zatvora bit će mu zabranjeno igranje računalnih igara na dvije godine, prenosi BBC.

Viner je sudu rekao kako mu je "strašno žao" te da nikad nije namjeravao da se takvo što dogodi i da ga to otad proganja svaki dan.

Tužitelj Stephen McAllister poručio je da swatting nije šala te da to nikako nije način na koji se rješavaju nesuglasice među gamerima. Gamersku zajednicu pozvao je da sama počne provoditi reda i da se pobrine da se praksa swatting poziva prestane prakticirati jednom zauvijek.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti